2
Domaći fudbal

FOTO: FS BIH

ZAKARIĆ EKSKLUZIVNO ZA HS: Hoću samo u Partizan, što pre! Džeko i ostali kažu da je to dobra odluka!

Objavljeno: 23.06.18 u 13:50

Još uvek nije završena saga oko Gorana Zakarića koji će gotovo izvesno karijeru nastaviti u Humskoj.

U izjavi za HotSport, reprezentativac Bosne i Hercegovine je potvrdio da se on sa crno-belima lako dogovorio.

Ali, preostao je onaj drugi deo koji mora da bude finaliziran kako bi posao bio završen. To je dogovor između Partizana i kluba sa kojim je ugovorom vezan Goran Zakarić, Željezničara. Igrač koji je proglašen za najboljeg fudbalera u šampionatu Bosne i Hercegovine, ne krije da želi da pređe u viceprvaka Srbije.

– Imam ponudu Partizana i već sam se dogovorio sa ljudima iz tog kluba. Moja želja je isključivo prelazak u Humsku i nadam se da će mi se ona ostvariti. I ukolikobude drugih ponuda, voleo bih da se one stave po strani i da se usmerimo na završetak posla sa Partizanom. Nekim drugim ponudama nisam zadovoljan, počeo je priču za HotSport Zakarić.

Fudbaler iz Gradiške je karijeru započeo u ekipi Široki Brijeg, potom je 2011. prešao u Dinamo Zagreb ali nije odigrao nijedan zvaničan meč za taj klub, već je čak šest sezona proveo po pozajmicama. Prošle godine je prešao u Željezničar što se ispostavilo kao pun pogodak.

– Trenutno ne treniram sa saigračima u Željezničaru, radim individualno radi održavanja forme, kako bih bio što spremniji kada se priključim novom timu. Ogromna je želja da dođe do realizacije posla sa Partizanom. Sviđa mi se cela ta priča oko kluba, Lige Evrope, borbe za titulu, za kup. Imao sam sve to i ovde u Sarajevu, zahvaljujem se klubu i želeo bih da nađemo najbolje rešenje za sve tri strane. Neću da opterećujem glavu, samo želim da se spremim što bolje.

U medijima iz Bosne i Hercegovine našla se i priča o rumunskom Klužu koji je navodno bio spreman da plati veliko obeštećenje Željezničaru za mladog fudbalera. Međutim, Zakarić je tu priču demantovao za HotSport.

– Ne znam ništa o tome, pročitao sam i ja ali to je sve. Sigurno da nema istine tu, imao sam povezuvanje sa njima ali kolko ja znam nema nikakve ponude. Ne želim da se bavim sa tim. Hoću u Partizan, i da budemo svi srećni i zadovoljni. Da se dogovore Željo i Partizan oko mog transfera u narednih nekoliko dana.

Ekspedicija Partizana je danas stigla u Sloveniju na finalni deo priprema, tako da vreme trenutno ne ide na ruku Zakariću kojem bi pripreme sa crno-belima došle odlično radi uigravanja pred kvalifikacije za Ligu Evrope.

– Pratim situaciju, znam da je tim otputovao u Sloveniju i da će biti tamo ovaj završni deo. Voleo bih da se što pre završe pregovori dva kluba jer nije jednostavno da individualno radim, a potom se samo priključim novoj ekipi. Sve je drugačije kada sam sa timom, klubom.

Goran Zakarić je otkrio i reakcije okoline iz Sarajeva na njegov potencijalni odlazak u Beograd, dva nekada velika rivala u staroj Jugoslaviji. Kao i savete svojih starijih saigrača u nacionalnom timu.

– Imam dosta prijatelja ovde u Sarajevu i klupskih drugara, svi su oni rekli da je odlična opcija za mene Partizan. A za sve ostale ne želim puno ni da razmišljam. Gledam svoju budućnost i sebe, i da se što pre to završi, kazao je Zakarić, a potom se osvrnuo na saigrače iz nacionalnog tima

– Reprezentacija je najviše što neko može da sanja i da dostigne u karijeri. Velika stvar je za mene što sam pozvan na svako okupljanje do sada od kako je Robert Prosinečki selektor. Od Edina Džeka i svih ostalih saigrača sam dobio pozitivne savete oko Partizana, tada se doduše tek pojavila priča oko Partizana i nisam pregovarao. Mogu samo reći da stiže podrška i dobri saveti pa se iskreno nadam da će se sve završiti što pre, zaključio je Zakarić za HotSport.

FOTO: FS BIH
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter