Posao je na korak od realizacije, a crveno-beli su poslali pozivno pismo defanzivcu čiji dolazak se ubrzo očekuje u Beogradu.

Povezane vesti

Tražili su i analizirali mesecima u Crvenoj zvezdi koga da angažuju umesto Damjana Le Taleka na poziciji štopera nakon što je Francuz odlučio da potpiše za Monpelje. Prvi pik je bio Damjan Da Silva (30), koji je nastupao za Kaen, ali su njegovi finansijski uslovi bili “papreni”.

Kako HotSport saznaje, konačan izbor pao je na Rašida Sumailu, 25-godišnjeg štopera iz Gane. On je ponikao u Asante Kotoku, jednu sezonu branio je boje južnoafričkog Mamelodija, odakle se preselio u Kuvajt. Od 2015. godine je u prvoligašu Al Kadisiji, odakle je prešao u Katar, gde je prošle sezone igrao za Al Garafu i na 21 utakmici tri puta zatresao protivničku mrežu.

Posao je izgleda na korak od realizacije pošto su crveno-beli poslali pozivno pismo igraču, a pre toga su sa njegovom menadžerskom agencijom postigli načelni dogovor. Očekuje se u zavisnosti od avioveza da Sumaila dođe u Beograd u ponedeljak ili utorak, nakon čega će uslediti potpisivanje ugovora na dve, uz mogućnost produžetka na još godinu dana.

Ako sve bude po planu i po pitanju vize, Ganjanin bi trebalo da se sledeće nedelje priključi novim saigračima u Austriji na pripremama. Do sada je za reprezentaciju Gane, pored nastupa za mlađe selekcije, upisao i šest nastupa za prvi tim, od čega je jednom igrao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, i to u pobedi nad Sudanom 3:1 ali Gana nije uspela da se plasira.

(Youtube/ Bosaqer 17)