0
Fudbal

MONDIJAL: Utakmica za pamćenje Ahmeda Muse, Nigerija i Argentina će rešavati Sankt Petersburgu (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.18 u 18:55

Reprezentacija Nigerije je u Volgogradu sa 2:0 savladala selekciju Islanda.

Preko Ahmeda Muse je Nigerija stigla do prve pobede na ovom Svetskom prvenstvu.

Nema mnogo toga o čemu bi moglo da se priča o prvom poluvremenu meča Islanda i Nigerije. Islanđani su pretili i stvarali ozbiljnije prilike za razliku od Nigerije koja u prvom poluvremenu gotovo da nije stvorila nijednu priliku.

Velika promena se desila nakon poluvremena, selektor Ror je očigledno imao šta da kaže svojim izabranicima na pauzi te je drastično bolje afrička selekcija ušla u nastavak utakmice.

Takva igra se isplatila već u 49. minutu kada je Nigerija stigla do vođstva. Odlična akcija Nigerije, Keleči Ihenačo je povukao kontru, uposlio Viktora Mozesa koji je bio na strani, a vezista ove selekcije je centaršutem sjajno pronašao Musu koji je prihvatio loptu i smestio je u mrežu Islanđana.

Nisu se povukli Nigerijci tada, iako se možda očekivalo. Zaigrali su još ofanzivnije i stvorili još nekoliko odličnih prilika do 75. minuta kada se Ahmed Musa po drugi put upisao u listu strelaca. Ovoga puta je fudbaler CSKA sve sam odradio, prešao je nekoliko defanzivaca Islanda, pa čak i čuvara mreže, i povisio na 2:0.

Veliku šansu da unesu uzbuđenje u finišu utakice propustili su Islanđani. Nakon konsultacije sa VAR tehniologijom, Metju Konger je pokazao na belu tačku sa koje je gol prebacio Gilfi Sigurdson.

Biće veoma zanimljivo poslednje kolo u ovoj grupi Mondijala, Hrvatska je obezbedila plasman u narednu rundu dok je preostalo mesto otvoreno za sve tri selekcije. Island će imati najteži posao jer će igrati sa Hrvatskom, dok će Argentina i Nigerija igrati u Sankt Petersburgu sa prolaz dalje.

NIGERIJA – ISLAND 2:0 (0:0)
/Musa 49, 75/

Volgograd Arena
Gledalaca: 45.000
Sudija: Metju Konger (Novi Zeland)
Žuti kartoni: Idovu (Nigerija)

NIGERIJA (3-5-2): Uzoho – Trust-Ekong, Balogun, Omeru – Mozes, Endidi, Obi Mikel, Etebo, Idovu (od 46. Ebuehi) – Ihenačo, Musa.

ISLAND (4-4-2): Haldorson – Sevarson, Arnason, R. Sigurdson (od 65. Ingason), Magnuson – Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnason, Gilason – Bodvarson (od 71. Sigurdarson), Finbogason.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter