0
Fudbal

MONDIJAL: Kabaljero načeo, Rebić trasirao, Modrićev projektil dokusurio Argentinu!

Objavljeno: 21.06.18 u 22:00

Fudbaleri Hrvatske savladali su Argentinu 3:0 u meču drugog kola grupe D Mondijala u Rusiji i tako obezbedili plasman u narednu rundu, dok se Argentini smeši eliminacija.

Izuzetno loš početak Argentine Hrvatska je mogla da iskoristi već u petom minutu, ali je Perišićev udarac Kabaljero uspeo da preusmeri u korner.

Argentina je prvi put pripretila u 11. minutu, kada Mesi nije uspeo da dođe do jedne lopte, inače bi imao zicer, da bi minut kasnije udarac Pereza izblokiran. Nije bilo prilika, Argentina je na momente delovala katastrofalno na terenu, ali su i takvi uspeli da pogode prečku, pošto je centaršut Akunje u 23. minutu prevario Subašića, ali je završio na okviru gola.

Na isteku pola sata po sjajna prilka na obe strane. Prvo je Enco Perez posle odbitka jednu loptu umesto u nebranjenu mrežu poslao pored gola, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Mandžukić sjajno utrčao, ali je posle centaršuta loše reagovao, pa je ostalo 0:0.

Do kraja poluvremena Rebić je pokušao, ali ne i uspeo da savlada Kabaljera.

Drugo poluvreme „otvorio“ je pokušaj Kuna Aguera koji je završio u rukama Subašića, ali je to bio samo uvod u jedan od najčudnijih golova u istoriji Mondijala.

Ono što Rebiću nije pošlo za nogom u drugom minutu sudijske nadoknade, jeste u 53, i to nakon jedne od najvećih grešaka u istoriji Mondijala. Merkando je vratio loptu čuvaru mreže, Kabaljero je očajno ispucao loptu, koja je pala na nogu Rebiću za savršen volej i 1:0.

Argentina je najbolju priliku imala u 64. minutu, pošto je prvo Subašić zaustavio udarac Meze, a potom Rakitić izblokirao Mesija. Šansu je ubrzo dobio Dibala, ali nije uspeo da donese bitniju promenu u igri Argentine. 

Sa druge strane, Luka Modrić jeste, pošto je u 80. minutu fantastičnim udarcem doneo 2:0 svojoj ekipi, da bi Rakitić posle kontre potvrdio trijumf Hrvatske, i to pet minuta pošto je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Ovom pobedom Hrvatska je obezbedila ne samo plasman u narednu rundu, već i prvo mesto grupe D, pa će u osmini finala odmeriti snage sa Danskom ili Australijom, dok je Argentini preostalo da se nada da Island neće savladati Nigeriju sutra, a potom i biti poražen od Hrvatske u poslednjem kolu.

Svetsko prvenstvo, 2. kolo Grupe D

Argentina – Hrvatska 0:3 (0:0)
(Rebić 53, Modrić 80, Rakitić 92)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter