0
Fudbal

MONDIJAL: Suarez golom proslavio jubilej, rutinska pobeda Urugvaja (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.18 u 19:00

Utakmice drugog kola grupe A danas su kompletirane.

Urugvaj je slvaio protiv Saudijske Arabije u meču koji nije obilovao golovima i šansama.

Jedan od takmičarskih mečeva kakve publika ne voli preterano da gleda odigrali su Urugvaj i Saudijska Arabija. Ekipa Oskara Tabareza kontrolisala je tokom čitavog meča igru i rutinsi došla do važnih bodova. Napadač Urugvaja Luis Suarez postao je rekorder svoje zemlje kao igrač koji je potigao gol na tri različita Mondijala.

Prvu ozbiljniju šansu na ovoj utakmici imao je Edison Kavani na samom početku meča, kada je sam ušao u kazneni prostor, ali je lopta otišla preko gola. Favorit na ovom meču selekcija Urugvaja delovala je tromo i usporeno, kao i na premijeri Mondijala. Prva polovina utakmice prošla je bez većih uzbuđenja, a u 21. minutu meča nakon lošeg istrčavanja golmana, pri korneru koji je izveo Karlos Sančez lopta je došla do Luisa Suareza, a ovaj je samo smestio u mrežu. Ovo vođstvo Urugvaja došlo je pravo niotkuda. Napadaču Barselone ovo je bio stoti meč u reprezentaciji, koji će pamtiti po pogotku. Nakon vođstva Urugvaja, Bahbrija je strašnim šutem pokušao da poništi vođstvo, ali je Muslera bio dobro postavljen. Do kraja poluvremena nije bilo ničega vrednog pažnje.

Drugo poluvreme opet bolje otvaraju ‘Suarez i kompanija’, ali bez prave šanse za gol. Prva dobra prilika desila se u 62. minutu kada je Sančez imao veliku priliku, ali je šutnuo glavom preko gola. Drugo poluvreme kopija je prvog, tvrd meč bez mnogo šansi. Do overe trijumfa moglo je doći kada je Kavani skoro savladao golmana desetak minuta pre karaja, ali je lopta otišla pored stative i mreža se do kraja meča više nije tresla.

(VIDEO:YouTube/Mr Matador)

URUGVAJ – SAUDIJSKA ARABIJA 1:0 (1:0)
/Suarez 23/

Rostov
Sudija: Klement Turpan (Francuska)

URUGVAJ: Muslera – Kaseres, Godin, Himenez, Varela – Sančez (od 82. Nandez), Vesino (od 58. Toreira), Betankur, Rodrigez (od 58. Laksalt) – Kavani, Suarez.

SAUDIJSKA ARABIJA: Alovais –  Al Burajk, Osama Havsavi, Abdulaji, Alsahrani – Otajf –  Alfaradž, Džasam, Bahbri (od 75. Kano), Al Davsari –  Fahad (od 78. Sahlavi)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter