1
Evrokupovi

PREDSTAVLJAMO RIVALA ZVEZDE: Spartaks – aktuelni prvak Letonije koji trenutno nije prvi, kapiten defanzivac koji je osvojio SLS sa Partizanom

Objavljeno: 19.06.18 u 12:55

Crvena zvezda svoj evropski put ovog leta započinje u Letoniji gde će za rivala imati aktuelnog šampiona Spartaks.

Reč je o klubu koji je osnovan pre nešto više od decenije, 2007. godine. Ne važi za klub sa velikom tradicijom u ovoj zemlji čiji je šampionat prošle godine napunio 90. rođendan, ali preti da zaseni najveće letonske klubove poput Skonta iz Rige.

Spartaks je 2016. godine počeo svoju dominaciju kada je osvojio prvu titulu u istoriji kluba, a godinu dana kasnije im je pošlo za rukom i da je odbrane. Mada trenutno timu iz Jurmale i ne ide baš idealno kada je borba za novu titulu u pitanju. Trenutno su drugi na tabeli letonskog prvenstva, iza ekipe RFS koja ima šest boda više.

Spartaks nije imao puno velikih iskoraka u Evropi, a najdalje je stigao do drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona prošle godine, u koje je upao automatski kao prvak Letonije. Igrao je Spartaks i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope sezone 2015/16 kada je uspeo u prvoj rundi da eliminiše Budućnost, ali mu je potom na put stala Vojvodina zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 3:0 na Karađorđu.

FOTO: STARSPORT

Što se igračkog kadra tiče, predvodnik ekipe jeste Srbin iz Pala, Aleksandar Kosorić koji je kapiten ekipe. Reč je o iskusnom defanzivcu kojeg je davne 2009. godine Partizan kupio od Slavije iz BiH za simbolično obeštećenje, pa je potom Kosorić osvojio i Superligu sa crno-belima.

Sem njega, u Spartaku su i Nikola Kovačević i Marko Šimić. Kovačeviću je ovo prvi inostrani angažman, ove godine je iz Radničkog prešao u letonski tim, a pre toga je igrao za Vojvodinu, Spartak i Radnički iz Kragujevca. Šimić je stigao u klub istog dana kada i Kovačević, a nastupao je za Novi Pazar pre toga.

Udarna igra ovog tima i svakako čovek na kojeg defanzivci Zvezde treba da obrate pažnju jeste letonski reprezentativac, Aleksejs Visnakovs. Iskusni vezista je najbolji strelac ekipe u ovoj sezoni, na 11 nastupa u letonskom šampionatu čak osam puta je postigao pogodak.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter