0
Fudbal

TITE: Naravno da nisam zadovoljan! Miranda nije trebalo da padne

Objavljeno: 17.06.18 u 23:47

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite rekao je da nije zadovoljan večerašnjem remijem sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu, ali i zbog brojnih propuštenih prilika.

– Naravno da nisam zadovoljan rezultatom. Želeli smo da pobedimo. Ali, pritisak je bio preveliki. Nismo bili precizni kada je trebalo da realizujemo prilike. Neke šanse su bile čiste, ali trebalo je da budemo precizniji, rekao je Tite.

Brazil je odigrao nerešeno 1:1 sa Švajcarskom u Grupi E, u kojoj je Srbija prva sa tri boda, posle pobede protiv Kostarike.

– Imali smo 20 šuteva, ali previše van šesnaesterca, trebalo je više da uposlimo njihovog golmana. Ali, posle njihovog gola osetili smo veliki pritisak. Nismo ih više dobro blokirali i trebalo nam je 10 minuta da vratimo ritam. Završnica utakmice nije bila dobra. To je bio stres zbog prvog meča na turniru. To važi i za mene, naveo je brazilski selektor.

Upitan o mogućim spornim situacijama, prekršaju kod gola Švajcarske ili nedosudjenom penalu za Brazil, Tite je rekao da bi želeo da priča o igri svoje ekipe, pošto bi sve drugo značilo da se pravda zbog nepovoljnog rezultata.

– Pitate se da li je trebalo da više pritisnemo sudiju, a moj odogovor je apsolutno ne. Imamo VAR sistem i sudije, zna se njihova svrha. Mislim da je sve vrlo jasno. Kod njihovog gola, moj igrač Miranda mi je rekao da ga je protivnik gurnuo i da je trebalo da padne. Ja sam mu rekao da to nikako nije trebalo da uradi, da nema simuliranja. Ako je gurnut, to se ne može reći da je pogrešno pozicioniranje. Za ostalo, bilo je mnogo pritisaka što je uticalo na tačnost odluka, rekao je on.

U drugom kolu u petak, Brazil će igrati protiv Kostarike, a Srbija protiv Švajcarske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter