Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je razočaran današnjim porazom od Meksika i da je za njegovu ekipu naredna utakmica protiv Švedske odlučujuća na Svetskom prvenstvu.

Povezane vesti

– Razočaravajuće je izgubiti prvu utakmicu na turniru, na to nismo navikli, ali to moramo da prihvatimo. Moramo da nešto naučimo iz ovoga i da u narednoj utakmici budemo bolji. U prvom poluvremenu smo igrali veoma loše, nismo mogli da nametnemo našu prepoznatljivu igru. Igrali su na kontranapade, morali smo da se vraćamo, gubili smo lopte i njima otvarali prostor. U drugom delu smo ih napali, ali oni su uzvratili, rekao je Lev, preneo je sajt Fife.

Na početku odbrane titule svetskog šampiona Nemačka je u prvom kolu Grupe F izgubila od Meksika sa 0:1.

Osim Nemačke, do sada su samo Francuska (2002) i Španija (2014) kao branioci titule gubili prve utakmice na Mundijalima.

– U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šuteva, ali nismo imali sreće, lopta nije htela u gol. Naravno da smo svi nezadovoljni, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Ova ekipa ima iskustvo da prihvati poraz, a naredna utakmica će biti odlučujuća za nas. Bićemo pod pritiskom protiv Švedske, u subotu, dodao je selektor Nemačke.

Nemačka pokušava da postane prva ekipa koja je odbranila titulu svetskog prvaka još od Brazila 1962. godine.