1
Fudbal

MONDIJAL: Brazil poklonio bod Švajcarskoj i zakomplikovao situaciju u grupi (FOTO)

Objavljeno: 17.06.18 u 22:01

Fudbaleri Brazila i Švajcarske odigrali su nerešeno u meču prvog kola grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji, 1:1.

Prvi ozbiljniji pokušaj na meču imali su Švajcarci, ali je Džemali, uprkos lepo ispraćenoj akciji, kolenom uputio udarac.

U 11. minutu velika šansa za Brazil, nakon što su Nejmar i Rafinjo sjajno izigrali odbranu protivnika, pogrešio je potom Šer na petercu, ali Paulinjo nije uspeo da samo ubaci loptu u mrežu. Fudbaler Barselone je imao zicer, ali je praktično promašio čitav fudbal, tačnije zahvatio je izuzetno loše, petom, pa je završila pored gola.

Konstantno su Brazilci držali loptu, pretili, a to se isplatilo devet minuta kasnije, kada je Kutinjo prelepim udarcem sa dvadesetak metara matirao nemoćnog Somera.

Nakon gola, Brazilci su neshvatljivo prepustili inicijativu Švajcarcima, odlučivši se da brane minimalno vođstvo, što je rezultiralo pokušajem Džemalija, ali je zahvaljujući glavi Tijaga Silve bilo bez promere rezultata. 

Sam smiraj prvog dela doneo je sjajan skok Tijaga Silve, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke. 

Ne i udarac Cubera u 50. minutu, pošto je Šaćiri sjajno izveo korner, a Cuber iskoristio očajnu reakciju golmana Alisona i poravnao na 1:1.

Osvetila se Brazilcima preterana samouverenost, pa su uprkos pokušajima Kutinja u dva navrata i Nejmara jednom primetno bili uzdrmani.

„Karioke“ su nastavile da napadaju ali je sve to izgledalo stihijski, bez preterane ideje, uz tek povremeno opasnije atake, poput šuta Kutinja u 70. minutu i Firmina u 82, a tražili su Brazilci i penal u 74. minutu, ali je duel Žezusa i Akanžija, nakon kog je fudbaler Mančester Sitija završio na travi, okarakterisan kao čist.

U 90. minutu meča Firmino je ostao potpuno sam, ali je njegov udarac glavom Somer fantastično zaustvio, a ni Miranda nije bio precizniji nepun minut kasnije, pošto je nakon kornera i odbitka uputio udarac, Somer je ostao ukopan u mestu, ali je lopta otišla pored gola.

Poslednju priliku za Brazil imao je posle slobodnog udarca Nejmara, ali je Šer uspeo da spreči gol, pa je susret okončan rezultatom 1:1.

Posle ovog meča, Srbija je prva sa tri boda, Švajcarci i Brazil imaju po bod, dok Kostarika zauzima poslednje mesto bez boda.

BRAZIL – ŠVAJCARSKA 1:1
(Kutinjo 20 – Cuber 50)

Stadion: Rostov Arena
Sudija: Sezar Arturo Ramos (Meksiko)

Brazil (4-3-3): Alison – Danilo, Silva, Markinjos, Marselo – Paulinjo (od 67. R. Agusto), Kazemiro (od 60. Fernandinjo), Kutinjo – Vilijan, Nejmar, Žezus (od 79. Firmino)

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer – Lihtštajner (od 87. Lang), Akanđi, Šar, Rodrigez – Behrami (od 70. Zakarija), Džaka – Šaćiri, Džemaili, Cuber – Seferović (od 80. Embolo)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. Racunica bi imala smisla pod uslovom da je Srbija pobedila Kostariku sa vecom razlikom.Ostvarena minimalna pobeda nuzno zahteva pobedu nad Svajcarskom.U protivnom neresen rezultat protiv Svajcarske bi ovu reprezentaciju vodio dalje u slucaju da ista pobedi Kostariku sa vecom razlikom od jednog gola.Ako Svajcarske ne pobedi Kostariku ili Srbija osvoji bod ili dva protiv Brazila onda je neresen rezultat Svajcarske protiv Brazila nebitan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter