3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MONDIJAL: ‘Atomska bomba’ Kolarova za pad Kostarike i osvajanje Samare (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.18 u 15:55

U prvom meču na Mondijalu u Rusiji Srbija je sa 1:0 u Samari savladala Kostariku i povećala svoje šanse da se nađe u osmini finala.

Bravo, ‘orlovi’! Bravo, ‘doktori’! Hvala, Kolarov! Četa Mladena Krstajića položila je ispit zrelosti protiv Kostarike i Svetsko prvenstvo započela je pobedom, trijumfom koji nam širom otvara vrata razmišljanju o osmini finala. Nije to bila blistava igra, nismo razbili Kostarikance, ali je bilo dovoljno da Aleksandar Kolarov pošalje svoj jedan projektil i Srbija slavi sa 1:0.

Nije to bilo poluvreme ni za pohvalu ni za kritiku. Po prilikama bolja je bila Kostarika, koja je do gola mogla već u 2. minutu, ali je Urenja sa loptom otišao u mrtav ugao, šutirao, ali je Stojković bio na mestu. Samo minut kasnije najozbiljnija situacija pred našim golom, Duarte je centrirao, Gozales tukao glavom, ali pravo u našeg čuvara mreže. Isti igrač je u 12. minutu ponovo pokušao glavom, ali je bio neprecizan.

Naš tim je prvi put ozbiljnije zapretio u 15. minutu, kada je Tadić spustio loptu za Ivanovića, ovaj probio u kazneni prostor, oštro zavrnuo u petarac, ali je Navas boksovao. Usledio je period miran period, a onda se u 39. minutu Tošić okliznuo, loptu je u zoni šuta uzeo Urenja, pokušao sa distance, ali je bio neprecizan. Najveću šansu ‘orlovi’ su imali u 43. minutu kada je Milinković-Savić šutirao ‘makazicama’, Navas jedva intervenisao, ali je pomoćnik podigao ofsajd zastavicu, iako ofsajda bilo nije. Na poluvremenu 0:0.

FOTO: STARSPORT

Drugo poluvreme ‘orlovi’ su otvorili iz snova. Već u 50. minutu Milinković-Savić je fenomenalno uposlio Mitrovića, ovaj je izašao jedan na jedan sa Navasom, ali je golman Real Madrida sjajno reagovao. Ipak, šest minuta kasnije spasa nije bilo, slobodan udarac na nekih 25 metara od gola na svoj način izveo je Kolraov, ubio je ‘pauka’ na mreži, a trostrukog prvaka Evrope bacio na zemlju – 1:0. Možda i najlepši gol je to bio u dosadašnjem toku turnira.

Selektor Kostarike odmah je reagovao i na teren je poslao još jednog napadača Kembela, on je uspeo u 72. minutu da pobegne našim štoperima, ali samo na trenutak, jer ga je sustigao sjajni Milenković i loptu izbacio u korner. U 76. minutu pokušao je ‘SMS’ sa distance, ali je to bilo veoma neprecizno. Samo dva minuta kasnije ‘orlovi’ su mogli do 2:0. Tadić je desnom nogom ubacio loptu u peterac, ona je išla pravo na nogu Kostiću, ali je Navas kranjim naporom izboksovao i Kostarika se spasila. ‘Orlovi’ su sve mogli da reše u 87. minutu kada je ‘SMS’ doktorski uposlio Mitrovića, ovaj izašao jedan na jedan sa Navasom, ali umesto šuta želeo je da dribla i na kraju pao. U 90. minutu sa distance je pokušao i Kostić, ali je lopta otišla daleko preko gola. Sačuvali su u preostalih pet minuta naši igrači prednost, iako je protivnik krenuo svim silama napred, na kraju 1:0.

Srbija sledeći meč u ‘E’ grupi na Mondijalu igra protiv Švajcarske 22. juna od 20 časova.

KOSTARIKA – SRBIJA 0:1 (0:0)
/Kolarov 57/

Samara.
Stadion: Kosmos Arena.
Sudija: Malag Dijediju (Senegal).

SRBIJA: Stojković – Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov – Milivojević, Matić – Tadić (od 82. Rukavina), Milinković Savić, Ljajić (od 70. Kostić) – Mitrović (od 89. Prijović).
KOSTARIKA: Navas – Gonzales, Duarte, Akosta, Gamboa, Kalvo – Guzman, Borhes, Ruiz, Venegas – Urenja (od 68. Kembel).

0
0

3 Komentara

  1. Oduševio me mali Milenkovic, i Tosic u odbrani dok je na sredini Milivojević drzao konce u svojim rukama zajedno sa Maticem, a u napadu se nije proslavio Mitrovic ali je ostavio srce na terenu i borio se kao lav… Sve u svemu borili smo se nismo bili kilavi ali sve je to mlako nema uigrane akcije sve sanse smo imali iz njihovih gresaka

    0
    0
    Odgovori
  2. Nikada više da si postavio Kostića a ni Rukavinu sačuvaj bože kakvi antifudbaleri Kostić od 9 kontakata 18 izgubio 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter