2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Pogledajte sve moguće rasplete grupe E na Mondijalu (ANKETA)

Objavljeno: 17.06.18 u 23:06

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kostariku i tako napravila veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu Svetskog prvenstva, ali su Brazilci ispuštenom pobedom protiv Švajcarske pošteno zakomplikovali situaciju našem timu.

Pred Srbijom je nekoliko različitih mogućnosti, ali se svaka svodi na isto – duel sa Švajcarcima biće najvažniji.

Pobeda nad Švajcarskom, pobeda Brazila nad Kostarikom – Srbija 6, Brazil 4, Švajcarska 1, Kostarika 0

Pobeda nad Švajcarskom, remi Brazila i Kostarike – Srbija 6, Brazil 2, Švajraska 1, Kostarika 1

Pobeda nad Švajcarskom, pobeda Kostarike nad Brazilom – Srbija 6, Kostarika 3, Švajcarska 1, Brazil 1

Trijumf nad Švajcarcima značio bi i obezbeđen plasman u narednu rundu, pa bi u poslednje kolo sa Brazilom naša selekcija ušla bez rezultatskog imperativa.

Ali…

FOTO: STARSPORT

Ukoliko Brazilci ne uspeju da savladaju Kostariku, a Srbija odnese tri boda protiv Švajcarske, naš tim bi u nokaut fazu otišao kao prvoplasirani, pošto bi u poslednje kolo Srbija ušla sa šest, dok bi Brazilci imali jedan ili dva boda. Ako „karioke“ uspeju da savladaju Kostariku, svejedno bi Srbija sigurno bila u drugoj fazi, ali bi duel poslednjeg kola označio borbu za prvo mesto.

Remi sa Švajcarcima, Brazil pobeđuje Kostariku – Brazil 4, Srbija 4, Švajcarska 2, Kostarika 0 

Remi sa Švajcarcima, Brazil i Kostarika remiziraju – Srbija 4, Brazil 2, Švajcarska 2, Kostarika 1

Situacija koja bi Srbiju i dalje ostavila u dobrom položaju, pošto bi u poslednje kolo ušli sa četiri boda, dok bi Švajcarci imali dva, ali bi mnogo toga zavisilo od duela Brazila i Kostarike, kao i susreta poslednjeg kola između Švajcarske i Kostarike.

Brazilci bi pobedom nad Kostarikom mogli da se domognu prvog mesta sa četiri boda, a remi sa Kostarikancima bi značio da u poslednje kolo ulaze sa istim brojem bodova kao i Švajcarska (dva), pa bi im za sigurno prvo mesto bila potrebna pobeda sa što većom gol razlikom nad Srbijom. Isto važi i u slučaju poraza, gde bi u poslednju rundu Srbija i Švajcarska ušle sa po četiri boda, dok bi Kostarika imala tri, a Brazil jedan. 

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, Švajcarci bi se, uz pobedu nad Kostarikom, nadali porazu Srbije od Brazila.

Poraz od Švajcarske, pobeda Brazila – Švajcarska 4, Brazil 4, Srbija 3, Kostarika 0

Poraz od Švajcarske, remi Brazila i Kostarike – Švajcarska 4, Srbija 3, Brazil 2, Kostarika 1

Poraz od Švajcarske, trijumf Kostarike – Švajraska 4, Srbija 3, Kostarika 3, Brazil 1

U slučaju neupseha protiv Švajcaraca, našu selekciju očekuje vraški težak zadatak protiv Brazila u poslednjem kolu, pošto bi u tom slučaju Srbiji najverovatnije bila neophodna pobeda kako bi se plasirala u narednu rundu takmičenja.

No, to nije nužno slučaj, pošto bi i remi sa Kariokama bio dovoljan, u slučaju da Brazilci ne savladaju Kostariku u drugom kolu, a Švajcarska pobedi u poslednjoj rundi.

Ako bude takav razvoj situacije, Švajcarci bi imali sedam bodova, Srbija bi kao drugoplasirana imala četiri boda, dok bi Brazilci sa tri remija ili dva remija i porazom od Kostarike bili treći ili četvrti.

No, kako bi bile izbegnute sve kaklukacije, najbolje po selekciju Mladena Krstajića bi bilo da već protiv Švajcarske pobedom razreše sve dileme i obezbede prolaz u nokaut fazu, a zatim mirno odmere snage sa Brazilom i sačekaju rivala u narednoj rundi.

Ko su potencijalni rivali u osmini finala?

FOTO: STARSPORT

Nakon prvog kola, situacija u grupi F, sa kojom se naša grupa ukršta, je u najmanju ruku podjednako komplikovana, iako je odigran samo jedan meč.

Meksiko je pobedom nad Nemačkom napravio veliki korak ka plasmanu u osminu finala, dok se Nemcima smeši borba za drugo mesto sa Šveđanima i Južnokorejcima.

To bi moglo da znači i da će, ukoliko naša selekcija zauzme prvo mesto u grupi E a Nemačka pobedama nad Švedskom i Južnom Korejom domogne drugog u grupi F, uslediti duel rivala od pre osam godina. 

Ali definitivno bi najinteresantniji meč osmine finala bio potencijalni susret Brazila i Nemačke (za to je neophodno da Brazil bude prvi, a Nemačka druga u svojoj grupi, ili obrnuto).

Koji scenario je po vašem mišljenju najverovatniji?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

2 Komentara

  1. Ja se samo bojim teskih provokacija albanskih igrca na mecu sa Svajcarskom. Zapravo ubedjen sam da nece proci bez toga. Oni ce sigurno biti ekstremno motivisani i nervozni. Kljucje sacuvati nerve , narocito naci igraci sredine terena koji ce boriti teske bitke sa cetvorkom kosovskih sajdzija Shaka, Behrami, Saciri i Dzemaili, koji su ujedno i najbolji igraci tima,posebno Saciri i Shaka.Veliki protivnik nasem timu ce biti i trener Petkovic, bosanski hrvat ,izvanredan trener koji nas poznaje u detaljima. Mi njegov tim ni slucano ne mozemo toliko poznavati koliko god se trudili jer ima sansu da nas prati na nasem jeziku potpuno i temeljito, kroz stampu i sve medije. Ja ne sumnjam u motivaciju nasih igraca ali nasa spora igra, Svajcarci igraju mnogo brze, je takodje nas veliki protivnik. Mi smo, zapravo osudjeni kako momci iz zagrebacke Tribine, imate to na internetu, kazu na igru u blatu“, dakle na igru prsa u prsa, bez lepote vec na teski fizicki rad, nesto kao protiv Kostarike. Nece tu biti tecne igre, protivnik ce prici u stomak nasima i time nivelisati, ponistiti, nasu prednost u visini, tehnici. Ipak, ima nade, a ona se sastoji u nasem inatu i determinaciji, svi za jednog i jedan za sve, ginuci za svaku loptu.Treba ih verbalno provocirati jer znaju nas jezik,mislim na albanske njuskice i time ih uciniti nervoznim! Treba zakljucati svoj kazneni prostor a strpljivo graditi prilaz njihovom i iznenadnim udarima iz vazduha i iz daljine makar koji put probusiti njihovu mrezu! Mi to mozemo, mi to hocemo! I mi cemo to uraditi, dzaba krece Kaliningrad! Rusija je sa nama, braca Rusi su uz nase navijace, imacemo prednost navijanja sa tribina. A to je znacajna prednost u izjednacenoj igri.
    Napred Srbija!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zaboravili namerno svi čoveka koji je stvorio šampione sveta….

    Oterali ga i stavili ljude koji nikad nisu imali uspeh ili nisu ni radili posao trenera…

    Sa njim finale bi bilo moguće…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter