0
Evropske lige

FOTO: FIFA

PRVI KORAK KA NEKOM NOVOM FUDBALU: Stidljivo, ali je tu – FIFA inicira uvođenje ‘seleri kepa’?

Objavljeno: 11.06.18 u 09:34

Fudbalski klubovi su u dosadašnjoj istoriji, za razliku od većine ostalih sportova na svetu, mogli da posluju bez ikakvih finansijskih ograničenja, ali bi to u narednih nekoliko godina moglo da bude promenjeno.

Naime, posle nekoliko meseci zatišja, ponovo je aktuelna priča o takozvanom „seleri kepu“, ograničenju sume koju bi klubovi mogli da troše na plate.

To bi trebalo da bude naredni korak ka konsolidaciji fudbala, nakon uvođenja takozvanog Finansijskog fer pleja.

No, za to je neophodno da postoji saglasnost i UEFA, ali je veliko pitanje kako će novoproklamovani „velikani“ poput Pari Sen Žermena i Mančester Sitija, koji svoju dominaciju duguju isključivo nepresušnom izvoru novca njihovih vlasnika, prihvatiti mogućnost da izdašnijom ponudom privuku neko veliko ime u svoje redove.

U svakom slučaju, biće više nego interesantno ispratiti dešavanja u svetskom fudbalu u narednih par godina, jer je sve izvesnije da su velike promene pred nama.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter