0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA: Jedna od najuspešnijih godina, značka za Sojića (FOTO)

Objavljeno: 09.06.18 u 15:05

U subotu u medija centru stadiona „Rajko Mitić“ održana je redovna sednica Skupštine FK Crvena zvezda.

Sednici je prisustvovalo 50 od 70 članova Skupštine, i najpre je usvojen dnevni red.

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice Skupštine.
2. Usvajanje finansijskog izveštaja FK Crvena zvezda
2.1. Usvajanje pojedinačnih finansijskih izveštaja
2.2. Usvajanje konsolidovanih finansijskih izveštaja
2.3. Izveštaj nadzornog odbora
3. Obraćanje predsednika kluba
4. Izveštaj generalnog direktora o radu kluba
5. Razno

Nakon usvajanja finansijskih izveštaja, delegatima se obratio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

— Poštovani članovi Skupštine, ova takmičarska godina spada u one koje su obeležavale istoriju našeg kluba, Sportski rezultati, poslovanje, ulaganje u infrastrukturu, mogu da služe za ponos svakom zvezdašu. To je rezultat predanog rada svih struktura kluba, jedinstva zvezdaša i velike energije koja se generisala tokom ove sezone. Potrebno je da nastavimo tako, da upotrebimo još više snage i napora da ostvarujemo ciljeve koje je ova Skupština zacrtala i da se u tome održi kontinuitet. Kada govorim o tome mislim na postizanje sportskih rezultata, jer to je generator našeg ukupnog uspeha. Zatim, na dalju izgradnju potrebne infrastrukture, posebno vezane za omladinsku školu; na uspešno finansijsko poslovanje kluba. Moramo uložiti još više da bismo to ostvarili, moramo i u teškoćama pokazati ono isto jedinstvo koje smo postigli kada smo slavili ovogodišnji fantastičan rezultat. Samo tako nastavićemo kontinuitet pobedničkog puta kojim želimo da idemo. Naša snaga će jačati ako se još više budu uključivale generacije zvezdaša koje su stvarale ovaj klub — započeo je predsednik Mijailović.

— Ovde u Zvezdi svaki dan, svaka nedelja i mesec su stvaralački izazov za svakog od nas. Ukoliko strastveno želimo uspeh svome klubu možemo, svako na svoj način, doprineti da sve ide u pobedničkom pravcu, pravcu uspeha koji smo ove sezone postigli i na koji smo svi ponosni. Zbog toga bi svako trebalo da se potrudi da nas bude što više. Imamo veliki broj pristalica. Mnogo više njih treba da ima našu člansku kartu, posebno oni najmlađi, da i kroz to izrazimo ono što svi znaju, da imamo najbrojnije članstvo na ovim prostorima, a i šire. Akcije koje smo pokrenuli vode u tom pravcu i naše članstvo je brojnije iz dana u dan. Moramo stvoriti takvu atmosferu da se svaki naš član, svaki naš pristalica, oseća da je dao svoj doprinos rezultatu. Samo tako nastaviće se i dalje ona magija koju Zvezda stvara na ovim prostorima, magija kojom se retko koji klub može pohvaliti.

— Fudbalski klub Crvena zvezda je društveno odgovoran klub. Vodili smo humanitarne akcije, posete školama i fakultetima. Posebno ističem akciju naših navijača, vezano za dobrovoljno davanje krvi. Tu smo rekorderi i dobili smo specijalno priznanje Zavoda za transfuziju krvi. Nesumnjivo, naši navijači su značajna podrška timu, ne samo na našem stadionu, nego na svim stadionima gde Crvena zvezda gostuje. Igrači ističu da im ta podrška daje posebnu snagu, da ih motiviše. I upravo zbog toga moramo učiniti napor da nam tribine ne budu zatvorene. UEFA propisi su strogi, mi smo pod uslovnim kaznama i prete nam sankcije. Isto tako je i u domaćem prvenstvu. Da ovom prilikom ne pominjem finansijske efekte tih kazni i sankcija. Interes svih nas je da nam tribine uvek budu pune, a ne prazne. Međutim često, rešavanje problema sa kojima se suočavamo nije u našim rukama. Naš Fudbalski klub je član FSB, odnosno FSS. Kao članu tih organizacija stalo nam je da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi. Visoko cenimo uspeh naše reprezentacije i njen plasman na svetsko prvenstvo. Želimo da naši fudbaleri postignu što bolji rezultat. Naše nastojanje da se urede neka pitanja značajna za taj uspešan rad često je shvatano kao konfrontiranje i smetnja Savezu. Mi smatramo da naš klub, po značaju i po onome što je davao i što daje razvoju srpskog fudbala, zaslužuje daleko više i pažnje i respekta nego što sada ima. Tražimo da se uvažavaju predlozi koje dajemo, a sve u cilju poboljšanja ukupnog stanja u fudbalu. Stiče se utisak da se Savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde.

— Naš Klub ne traži privilegije od Saveza. Mi smo se za te privilegije sami izborili sportskim rezultatima koje smo u našoj dugoj i plodonosnoj istoriji ostvarili u svojoj domovini, Evropi i svetu. U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Superlige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Superlige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu). Mora se uspostaviti partnerski odnos svih klubova, a sve u cilju jačanja naše lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima. Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba. Gasprom je svetska kompanija koja je osam godina uz klub I praktično je postao naš najveći oslonac. Naša najveća domaća kompanija Telekom Srbija, takođe. Tu su i Makron, BIP, Terme Čatež, Dunav osiguranje, Cepter i drugi.

— Uspeh u protekloj sezoni obavezuje da odam priznanje najpre sportskom sektoru: treneru Milojeviću i njegovom stručnom štabu, kao i sportskom direktoru Mrkeli. Takođe, priznanje za uspešan rad upućujem direktoru Omladinske škole Mladenoviću i svim trenerima u školi. Sve naše takmičarske selekcije osvojile su prvenstvo države. Odajem priznanje svim zaposlenima u klubu za predan i odgovoran rad i njihovim rukovodiocima: Operativnom direktoru Pantoviću, finansijskom direktoru Petroviću, direktoru stadiona Ćoroviću i zameniku Lečiću, kao i direktoru marketinga Broćiću. Posebno priznanje odajem Generalnom direktoru Zvezdanu Terziću koji je imao snage i znanja da, u veoma složenim uslovima, odgovori na sve izazove koji su stajali pred klubom. Očekujem da, sa istom energijom, nastavi svoj rad — rekao je predsednik Mijailović.

FOTO: FK Crvena zvezda

Predsednik je dodelio specijalno priznanje „Zvezdinu udarničku značku“, po ugledu na stara vremena, Stevanu Sojiću za ostvarenja i doprinos na obnovi stadiona „Rajko Mitić“.

— Velika mi je čast na ovom priznanju i hvala svim učesnicama akcije, a bilo ih je oko 250 po našoj evidenciji, podelili smo isto toliko zahvalnica. Ideja je počela spontano, a urađeno je mnogo. Stadion nije izgledao onako kako priliči, pa smo se sami organizovali da ga doevdemo u pristojno stanje. Počupali smo korov, okrečćili ceo stadion, uklonili sve polomljene stolice, ofarbali ogradu oko staze, napravili novu za bunjeve, srušili staru ogradu kod severa i stavili novu, očistili ceo plato koji je ličio na prašumu. Sređen je i krov. Ceo krov ima 32 hiljade kvadrata sa gornje i donje strane. Mesec i po dana smo farbali i ofarbali smo gornju stranu, donji deo ne možemo sami jer je mnogo komplikovano. Mi smo svoje završili baš ovih dana izradom fasade članstva. Imamo u planu da pokrenemo akciju kao pre mnogo godina kada su navijači sredstvima solidarnosti tj ciglicama učestvovali u izgradnji. Ideja nam je da pokrenemo ponovo, da ciglice koštaju 20 dinara, simbolično, kao nekada. Svako ko kupi 100 ciglica dobiće zahvalnicu, a svako ko kupi za 12 hiljada dinara ima pravo da se njegovo ime utisne na jednu ciglicu. Nadamo se da će nam klub odobriti ovu akciju i da će se ciglicama obnoviti tribine, pa ako se ostvari plan da klub za šest, sedam godina rekonstruiše stadion i sruši te zidove od ciglica, biće nam svakako drago. Plan je i da se sredi plato ispred severne tribine, projekat je urađen. Neizmerno mi je drago što sam primio udarničku značku. Citirao bih Vladimira Cvetkovića, postoje trenuci u životu kada svaki san postaje smešan u odnosu na realnost, a to je ovaj trenutak – rekao je Stevan Sojić.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter