2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

GLAVOLBOLJE JOŠ VEĆE: Mladen Krstajić na konferenciji otkrio – Srbija je dobila novog Vidića

Objavljeno: 09.06.18 u 21:04

Pobeda u pravi čas, posle lošeg izdanja protiv Čilea i poraza u Austriji.

Međutim bilans u Gracu je poboljšan, ubedljivom pobedom od 5:1 nad Bolivijom.

Makar zbog današnjeg izdanja svojih izabranika Mladen Krstajić mora da bude zanimljviji, ali tek sada slede prava iskušenja. Reprezentacija se vraća u Beograd, a potom odlazi na Svetsko prvenstvo gde već za nešto više od nedelju dana igra prvu utakmicu.

– Imali smo dosta dobrih, ali i loših faza u utakmici koja je bila bitna, ali ne zbog rezultata već zbog nekih drugih stvari. Najvažnije je da smo pobedili, da idemo sa većom dozom samopuzdanja na Mondijal. Bilo je dosta dobrih stvari, ali moramo neke stvari da popravimo. Zahvalio bih se igračima na dobrom pristupu igri, a našim navijačima ovde u Austriji na podršci, rekao je Krstajić, a potom nastavio:

– Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni, imali su mali odmor, tek pet, šest dana i nije lako da se vratite ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje. Očekivao sam da i nećemo u prvoj utakmici da pružimo dobru igru. I danas su igrači bili za nijansu odmorniji, ali su umorni. Bitno nam je da smo dobili utakmicu. Bilo je stvari koje treba da popravimo. Rezultat nas neće zavarati, ne treba da budemo u euforiji, da svi budemo na zemlji.

Selektor je i direktno upitan od strane novinara koje su te dobre stvari, ali i one loše na kojima mora da se poradi u danima pred odlazak u Rusiju.

– Faza odbrane, da preuzimamo igrača, da krenemo u presing, da preuzmu igrači, stvari koje treba korigovati, ali ne možemo preko noći… Bitan je sam odnos igrača, zalaganjem i htenjem su želeli da ispolje ono što smo radili desetak dana. Bilo je i dobrih stvari večeras, lopta je išla bolje, manje smo imali dodira.

Bitan faktor današnje pobede bio je i Aleksandar Mitrović sa tri postignuta gola.

– Drago mi je zbog Mitra, jer i on kao i svaki drugi napadač, voli da da gol. On je zbog toga i tu, njegov posao je davanje golova.

Krstajić je kombinovao u odbrani i, čini se, uradio pravi posao.

– Probali smo da vidimo kako će to izgledati da ‘četvorka’ bude na desnom beku, Bane je odlično odradio posao na desnoj strani i tu nije bilo nikakvih problema. Što se Milenkovića tiče, želeli smo da vidim kako funkciiniše taj štoperski tandem, nisam imao strah što se tiče malog (Milenkovića) da se uklopi u tim. Nije se osetilo da je mlađi od nih deset i više godina. Zaista nemam strah da ‘bacim u vatru’ nekog poput Blekija, kazao je selektor, a potom i nastavio o defanzivcu Fiorentine:

– Milenković svakom treningu prilazi ozbiljno, niti je ‘leteo’, niti će da ‘lebdi’. Zaista je staložen, dečko koji ima kvalitet i budućnost. U Blekiju prepoznajem novog Nemanju Vidića.

Selektor se na konferenciji osvnruo i na saradnju sa ‘sedmom silom’ koja je prema njegovom mišljenju opravdano upućivala kritike nakon Čilea.

– Vi ste izveštavali kako treba, kritike su sastavni deo ovog posla i bili ste u redu, ali i sad smo svesni da nije bila idealna igra, iako smo dali pet golova. Bilo je delova utakmice kada nismo bili kako treba, treba da imamo kontinuitet svih 90 minuta u igri.

Pred sam kraj konferencije, selektor je otkrio i jedan zanimljiv razgovor sa Milinkovićem-Savićem.

– Bilo je pitanje da li Sergej može da odigra to što smo zamislili, posle 15 sekundi mi se obratio i rekao: ‘Šefe, šta vi kažete ja ću da igram’. Veliki profesionalac, odličan dečko… Samo treba naći načina kako da im priđete.

Kao završni deo, upečatljiva izjava Mladena Krstajića:

– Ne znam kako bi bilo da smo izgubili, sigurno je da bi pritisak bio još veći, a selektor je još i rekao:

– Svakog dana imam glavobolje, sada me još više boli.

Iz Graca: Stefan Smuđa

0
0

2 Komentara

  1. Svi znamo da je problem srpske reprezentacije taj što polovina igrača nema KONDICIJE za celu utakmicu (Ljajić, Tadić, Mitrović, SMS,..), a druga polovina nema BRZINU da pretrči protivnika (Mitrović, Ivanović, Kolarov,…) Zato Srbiju spašavaju prave IZMENE zadnjih 30 minuta , da umesto nespremnih igrača, uđu 3 NAJBRŽA : Radonjić, Živković i ?? Jel može da se naknadno pozove Gaćinović ?

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo je vec sasvim pristojno. Ekipa Bolivije nije bas tako naivna i slaba kako rezultat sugerise. Odigrali smo sasvim OK a odusevili su me Mitar, Ljaja, stara kajla Bane i buduci svetski kalibar centarhalfa- majstor Bleki Milenkovic. Njima uz rame Kostic i Matic,Kolarov je vidno unapredio formu a ostali su bilina nivou koji zadovoljava.Nisam siguran da se Sergej bas snasao u ovoj definiciji svoje pozicije! Isao je mnogo duboko nazad da primi loptu,sto cudi ili govori da definicija nije dobra za njega kao igraca azdahu na sredini terena. U ofanzivnoj formaciji bio je dosta izvan zbivanja na terenu. On mora vise da ucestvuje u igri, pogotovo u napadu!!TAkodje, imam osecaj da imamo problema da se brzo regrupisemo u odbrambenu formaciju kad izgubimo loptu…Tadic i Gruja su se ispromasivali, nadam se da ce pogadjati kad bude trebalo!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter