1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ADEM LJAJIĆ: Najbitnije je da budemo tim, da napadamo kao tim – i da se branimo kao tim!

Objavljeno: 09.06.18 u 21:50

Jednu od boljih rola u reprezentativnom dresu u poslednje vreme, baš večeras imao je Adem Ljajić.

Vezista Torina se u 19. minutu upisao i u strelce protiv Bolivije u pobedi od 5:1.

Ali nije to ono najbitnije kada je današnja igra Adema Ljajića u pitanju. Pravio je bivši fudbaler Partizana probleme defanzivcima Bolivije u odbrani, stvarao višak i omogućio u nekoliko navrata opasne pokušaje svojim saigračima.

– Bilo je savršeno, znali smo svi da je važno da dobijemo ubedljivo, iako protivnik nije bio ne znam koliko kvalitetan. Sjajno smo odigrali i ponoviću, nije Bolivija naivna ekipa. Visoki smo jako imamo fizičke predispozicije, kazao je Ljajić i nastavio:

– Kolarov i ja možemo dobro da ‘dignemo’ korner. Sigurno da ćemo biti agresivni za svaku loptu kao da je poslednja na Mondijalu, svi dajemo i više od sto odsto. Treba da delujemo kao tim, da napadamo svi zajedno… Ako se branimo, da se branimo svi zajedno, veoma dobro je to bilo danas. Izuzetno bitno da Mitar daje golove jer on treba to da radi. Nevažan je rezultat koliko da se što bolje spremimo za Kostariku. Oni su kompaktan tim, biće teško probiti odbranu, ali možemo da im zapretimo u svakom trenutku.

Iz Graca: Stefan Smuđa

0
0

1 Komentara

  1. Ljaja je bio nas najbolji igrac u oba meca! I u prvom i u drugom mecu doslovno briljantan i mnogo mi je drago zbog momka! Zasluzio je to posle mnogo neargumentovanih osporavanja . Samo tako, samo jako, majstore!
    Naravno da moze mnogo bolje ali ovaj mec je pokazao da smo na pravom putu. Sad sam uveren da cemo na SP izgledati odlicno i da ce nacija i reprezentacija biti jedno srce!
    Treba poraditi na brzoj tranziciji i pregrupisavanju iz odbrane u napad i obratno! Mnogo bolje izgledaju pasovi, puno smo bili precizniji danas ali mora jos sigurnije. Treba sutirati sa distance, lopta je veoma brza i krene li na gol tesko se brani. Zato suteri, samo otvorite streljanu na terenu!
    Napred Srbija!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter