0
Fudbal

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

VIKTORIJA GMAEVA ZA HOTSPORT: Rusi će navijati za braću Srbe!

Objavljeno: 08.06.18 u 13:59

Svetsko prvenstvno u Rusiji je iza ugla. Šest dana do početka najveće sportske smotre na svetu, a na zadovoljstvo naših navijača Orlovi će se boriti za prolaz u drugu fazu. Rusi najavljuju veliku podršku srpskim orlovima.

Fudbalska pandemija zahvatila je celu Rusiju, pa i svet. O atmosferi i završnim pripremama pričali smo sa Viktorijom Gmajevom, doktorkom Spartaka iz Moskve, takođe člana medicinskog osoblja na mondijalu.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 Za sam početak razgovora sumirali smo sezonu Spartaka.

– Titula nam je izmakla na kraju, nedostajalo je malo sreće da odbranimo titulu. Završili smo na trećem mestu, sledeće sezone pokušaćemo da se vratimo na tron. Bićemo iskusniji za jednu godinu, nećemo dozvoliti da nam se ponove iste greške.

  Šest dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva. Da li se oseća fudbalska groznica?

– Ovo je veliki događaj, od velike važnosti za svakog građanina Rusije. U gradovima domaćinima radilo se godinama na pripremama, kako bismo stvorili atmosferu za pamćenje. U prestonici, Moskvi, već se sada oseća fudbalska atmosfera. Ima dosta navijača iz celog sveta, spremni smo za veliku žurku. Spremno dočekujemo učesnike, ali i sve goste, cilj je da se svako ko dođe u Rusiju oseća prijatno kao u svojoj kući.

 Koliko Rusija može da pokaže na domaćem terenu?

– Atmosfera u ekipi je odlična, imamo veoma jak tim. Igrače nošene motivacijom borbe za dres reprezentacije, koji na svakom meču daju maksimum svojih mogućnosti. Objektivno je očekivati da Rusija može najmanje do polufinala.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 Hoće li u tvom srcu biti mesta za podršku srpskim orlovima?

– Da, ali ne samo u mom. Verujem da će Srbija imati podjednako glasnu podršku kao naša Rusija. Mi smo prijateljske nacije, a kroz istoriju se to prijateljstvo potvrđivalo više puta. Rusi će uvek voleti i podržavati braću Srbe. Utakmice protiv Švajcarske i Kosta Rike biće veoma interesantne i verujem da Srbija ima velike šanse da se nađe u drugoj fazi Mondijala.

 Koje su sličnosti između Svetskog prvenstva i zimske Olimpijade koja je održana u Sočiju?

– Olimpijada je održana u Sočiju, a Svetsko prvenstvno utiče na celu Rusiju, takođe je mnogo više ljudi uključeno u organizaciju, povezanost gradova organizatora je odlična, pristupačno je i dostupno svima koji su zainteresovani da lično isprate mečeve svojih reprezentacija.

 Ekipa koja može biti najprijatnije iznenađenje u Rusiji?

– Bez sumnje, Egipat. Imaju dobre igrače, a predvodi ih Mohamed Salah, fudbaler koga smatram jednim od najboljih u ovom trenutku. Uz malo sreće Egipćani mogu da poremete računicu mnogima.

 Za kraj je imala poruku za naše navijače i to na srpskom.

– Dobro došli u Rusiju, zemlju fudbala.

Hotsport će takođe biti na licu mesta, očekuju vas izveštaji, ali i fotografije sa ruskih ulica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter