2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MLADE NADE SE OBRATILE NACIJI, NAJISKUSNIJI SU POBEGLI: Milivojević ne želi da iznosi probleme, nije on taj… (FOTO)

Objavljeno: 05.06.18 u 10:52

Srbija je poražena od rezervnog sastava Čilea i to mora da brine. Problema ima, to je evidentno, a vremena za otklanjanje istih je vrlo malo.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Posle veoma loše partije protiv drugog sastava dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, srpska javnost najviše je očekivala izjave od kapitena, njegovog zamenika i jednog od ljubimaca navijača, ali su i Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić i Sergej Milinković-Savić pored srpskih novinara prošli kao da ne postoje. Sraman potez najiskusnijih…

Luka Milivojević jedan je od onih koji bi mogli i morali da utiču na rešenje problema. Svojim iskustvom i autoritetom, zajedno sa još nekoliko saigrača. Jer, do prvog meča na Mundijalu je ostalo još manje od dve nedelje. Ali…

– Ovo nam je prva utakmica posle uvodnih sedam dana, malo su nam teže noge, ali ne možemo da kažemo da rezultat nije bio u prvom planu, Imamo još jednu utakmicu do početka Svetskog prvenstva i puno će nam značiti da ne ponavljamo greške koje smo pravili. Izvući ćemo pouke. Dosta rotacija je bilo, skupili smo se pre sedam ili osam dana, malo jači treninzi su bili, stručni štab pokušava da nam podigne formu za prvu utakmicu protiv Kostarike.

–  Neumesno je da iznosim probleme ja, analiziraćemo sa stručnim štabom. Ispratili smo utakmice naših rivala iz grupe, velika je stvar što su Švajcarci uzeli bod Španiji. Ne brinu nas dobre igre rivala, to smo i mogli da očekujemo jer su to sve top reprezentacije. Mi znamo da moramo da radimo sve da se dobro spremimo.

FOTO: STARSPORT

Jedan od onih koji su zaradili prelaznu ocenu jeste mladi Nikola Milenković, koji je protiv Čilea zaigrao u štoperskom tandemu sa Duškom Tošićem i još jednom pokazao mirnoću i sigurnost pred Vladimirom Stojkovićem.

– Srećan sam zbog debija, ali nisam srećan zbog poraza. Nismo iskoristili neke šanse, stigla nas je kazna. U drugom poluvremenu smo odlično odigrali, ali nismo stigli do gola iz nekoliko šansi. Nije bilo treme, nikada je nemam spremno sam dočekao utakmicu, kao i svaku – istakao je popularni ‘Bleki‘.

Još jedan od igrača koji su budućnost srpskog fudbala i mogli bi tek puno da donesu reprezentaciji Srbije jeste Luka Jović.

– Bila je ovo teška utakmica jer izlazimo iz serije teških treninga, spremamo se za Svetsko prvenstvo i očekujemo da ćemo biti sve bolji i bolji. Nadamo se da ćemo ostvariti još bolje rezultate.

Ostvario je svoj san da bude u sastavu nacionalnog tima na najvećoj planetarnoj fudbalskoj smotri.

– Cilj ove sezone mi je bio da budem među najboljim igračima, tu sam zahvaljujući dobrim igrama u klubu. Uspeo sam da ga ostvarim, tu sam i sada imam vremena da se dokazujem i pokažem da zaslužujem da budem ovde. Sve zavisi od ekipe do ekipe, na meni je da počnem da koristim svoje šanse – podvukao je napadač Ajntrahta iz Frankfurta.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

  1. Hrvatska, zemlja od 2,5-3 miliona stanovnika, je odigrala fenomenalno protiv Brazila u Liverpulu. Izgubila je sa 2:0, ali teškom mukom! A, Brazil ima preko 200 miliona stanovnika i ima više registrovanih fudbalera nego što Hrvatska ima stanovnika! Ali, Hrvatska je igrala brzo, snažno sa puno tempa i dok jojje igrao prvi sastav, rezultat je bio nerešen! Sa onakvom igrom od sinoć (protiv „B“ reprezentacije Čilea), Srbija će primiti 10 komada protiv Brazila, na SP!

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo su nama teske noge, i nije tacno da su se skupili pre sedam dana.. Cele kvalifikacije ovi igraci igraju… Nasa (srpska posla) ..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter