Fudbaleri Radničkog će nakon 35. godina ponovo igrati u Evropi, a glavno je pitanje, gde će igrati. Odgovor za Hotsport dao je Ivica Tončev, prvi čovek Radničkog, koji se nedavno vratio iz Ženeve gde je razgovarao sa delegacijom UEFA.

U glasu predsednika Radničkog sa zamrznutom funkcijom po prvi put od završetka sezone čujemo zadovoljstvo. U kratkom razgovoru za naš portal, Ivica Tončev ističe uverenje da će uz sitne korekcije Čair biti domaćin prve evropske utakmice nakon 35. godina.


– Nakon iscrpnih razgovora sa predstavnicima UEFA u Ženevi ukazano nam je na sve nedostatke koje treba ispraviti kako bi Radnički igrao na Čairu. Klub je ozbiljno prionuo rešavanju tih problema i verujem da ćemo igrati na Čairu. Kao što sam ranije rekao, nema fudbalske draži, ukoliko Radnički bude igrao van Niša, rekao je Ivica Tončev.

Protivnik Radničkog u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope biće poznat 19. juna kada će biti obavljen žreb, a direktan prenos žreba prenosiće Sport Klub.

Bitan podatak za Nišlije jeste to da će Real sa Nišave biti u grupi povlašćenih timova, te ga očekuje znatno lakši žreb i otvoren put ka prolasku u drugu rundu.