5
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HS INTERVJU – KRSTAJIĆ: Da mi neko drugi sastavlja tim ne bih bio ovde!

Objavljeno: 28.05.18 u 16:00

Svetsko prvenstvo u Rusiji pred vratima, reprezentacija Srbije se danas okuplja u Staroj Pazovi, a intervju za HotSport dao je selektor ‘orlova’ Mladen Krstajić.

 Do prvog meča na Mondijalu u Rusiji ostalo je tačno 20 dana, da li je pritisak sve veći i imate li bar malo treme gledajući da ste mlad trener?

– Poslednjih 20 godina prolazim kroz situacije koje su bile teške, naporne i izazovne. Umem da se nosim sa pritiskom. Nije bilo lako u novembru pred turneiju u Aziji, ni u martu, nije ni sada. Ni jedan posao ne dozvoljava opuštanje. Uvek morate da budete maksimalno odgovorni. Biti selektor fudbalske reprzentacije svoje zemlje je velika čast i obaveza. I sigurno da sam mnogo više od ostalih svestan toga – istakao je za HotSport, Mladen Krstajić.

 Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, da li možete reč dve o svakom protivniku na putu ka nokaut fazi Svetskog prvenstva?

– Kao što sam ponovio mnogo puta, sve tri reprezentacije su na FIFA rang listi ispred nas. To je činjenica. Sve tri utakmice su teške. Na Svetsko prvenstvo ne možete slučajno da se plasirate. Morate imati kvalitet. Poštujemo svakog protivnika, ali sigurno da u svakoj utakmici vidimo našu šansu da ostvarimo pozitivan rezultat.

 Da li u glavi već imate potencijalni spisak 23 igrača koja ćete voditi u Rusiju?

– Ima dovoljno vremena do 4. juna kad šaljemo spisak od 23 igrača. Posle toga ću pričati na tu temu – ostao je zagonetan selektor.

 Da li su postojali pritisci sa strane kada je reč o sastavljanju spiska reprezentativaca?

– Moj karakter mi ne bi dozvolio da se bavim ovim poslom da sam imao tu vrstu pritiska.

 Spekulisalo se o tome da biste pomoć tokom Svetskog prvenstva mogli da dobijete od bivšeg pomoćnika Jirgena Klopa, Željka Buvača?

Željka Buvača ne poznajem. Uz maksimalno poštovanje prema njemu, u moj stručni stab imam maksimalno poverenje, tako da u ovom trenutku ne planiram bilo kakve promene – odgovorio je Mladen Krstajić.

FOTO: FS Srbije

 Aleksandar Prijović je u fenomenalnoj formi, baš kao i Aleksandar Mitrović, da li postoji mogućnost da Srbija promeni formaciju i iznenadi rivale od starta meča sa formacijom 4-4-2?

Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović su dva ista tipa napadača, tako da ih teško vidim zajedno u startnih 11 – iskren je Krstajić.

 

 Mnogi su problem na prethodnim velikim takmičenjima videli u lošoj atmosferi u timu, kakva je sada situacija, čini se da Srbija ne mora da brine?

– Od prvog dana radim na tome da atmosfera bude na najvišem nivou. Od toga se počinje i sa tim se završava. Ključ pozitivnog stava je dobra atmosfera. Niko nije iznad ekipe. Ni jedan igrač. Ekipa mora da u prvi plan gurne pojedinca. Ne može da bude obrnuto. Bez obzira što neki nisu verovali, a mogu da pričam samo o periodu od kad sam ja na ovoj funkciji, atomsfera je na top nivou. I ništa ne mogu nikome da zamerim.

 U koje igrače imati najveće poverenje i od koga očekujete da budu stub tima tokom Svetskog prvenstva?​

– Sa svakim igračem pričam otvoreno. Tražim da bude iskren, kao i ja prema njemu. Od najiskusnijih očekujem da budu lokomotiva koja će da vuče tim. Od mladih igrač da budu deo tima i da u skaldu sa svojim zadacima pruže sve od sebe da se na kraju napravi pozitivan rezultat. I još jedna vrlo važna stvar, kad radimo nešto, onda to radimo maksimalno disciplinovano. Teren je merilo kvaliteta – zaključio je selektor Srbije, Mladen Krstajić.

0
0

5 Komentara

  1. Ne se.i Krstajicu ka za Kojezom i wc papir nosis..u reprezentaciju zaves kako ti tata kaze inace bi. ostao Muslin zar ne..i zato se nemoj praviti toso…..

    0
    0
    Odgovori
  2. Totalni raspad sistema nas ceka u Rusiji.Treba biti iskren i reci kako jeste,otjerali smo Antica,pa i Mihajlovica sada i Muslina,ljude koji su imali sistem,sada nek nam je Bog na pomoci,samo da se ne osramotimo!
    Srecno!!

    0
    0
    Odgovori
    • Oterali Antica?!!!Dokle vise taj Antic kog je Australija pobedila kao i Gana a na srecu sa igracem vise dobio Nemce!Koji je izgubio od Estonije u Beogradu.Prekinite vise sa njim!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter