0
Fudbal

PLATINI OBEĆAVA POVRATAK: Fudbal je moj život i nikome ne dajem pravo da me liši života

Objavljeno: 26.05.18 u 13:54

Bivši predsednik UEFA i potpredsednik FIFA Mišel Platini rekao je da planira da se vrati fudbalu nakon što je švajcarsko tužilaštvo potvrdilo da on nije optužen u istrazi mogućih finansijskih malverzacija.

Platini (62) je izjavio da je to ‘kraj dugog košmara za njegovu porodicu i bliske ljude’.

Nekadašnji vezni igrač je od septembra 2015. imao status ‘između svedoka i optuženog’ u krivičnom procesu protiv tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera. Protiv Platinija nikada nije pokrenut nijedan krivični postupak.

Dokazi su se odnosili na Blaterovu dozvolu FIFA da Platiniju isplati dva miliona dolara 2011. godine.

Etički komitet FIFA je istraživao i Platinijev zahtev Svetskoj fudbalskoj federaciji za penzijske doprinose na koje nije imao pravo. Blater je na to pristao i dodao više od milion dolara u Platinijev penzijski fond.

Platini je na kraju dobio četvorogodišnju zabranu rada u fudbalu, koja ističe u oktobru sledeće godine. I on i Blater su porekli da su učinili išta loše, ali su sudije Suda za sportsku arbitražu odbile da im ukinu zabrane.

Zbog tog slučaja je Platini sklonjen sa čela UEFA i nije mu dozvoljeno da se kandiduje za Blaterovog naslednika u FIFA 2016.

– Vratiću se. Gde, kada i kako prerano je reći. Ali vratiću se fudbalu. Fudbal je moj život i nikome ne dajem pravo da me liši života – rekao je nekadašnji kapiten i selektor francuske reprezentacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter