0
Evrokupovi

FOTO: Twitter

LŠ FINALE: Karijus sa dva gola pogurao Real do 13. trofeja u istoriji (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.18 u 22:37

U velikom finalu Lige šampiona u Kijevu Real Madrid je sa 3:1 (0:0) savladao Liverpul i stigao je do svoje 13. titule prvaka Evrope, treće zaredom.

Slavi večeras Madrid golmana Liverpula Karijusa. Nemački čuvar mreže častio je sa dva gola ‘kraljevski klub’, ma ne sa dva gola, već sa trofejom Lige šampiona, 13. u istoriji, trećim zaredom. Naravno, moramo spomenuti fenomenalnog Bejla koji je postigao dva gola, ali idemo redom, samo tako možemo opisati kijevski spektakl…

Real Madrid je prvi zapretio preko Ronalda u 15. minutu, ali je njegov pokušaj završio preko gola. Liverpul je do tada imao nekoliko pokušaja, za nijansu bio konkretniji, ali je prvu šansu stvorio tek u 23. minutu kada je Firmino izblokiran, lopta je stigla do Arnolda, ali je njegov oštar šut zaustavio Navas. ‘Kraljevskom’ klubu je u 42. minutu poništen gol, ali opravdano. Posle centaršuta Ronaldo je šutirao glavom, Karijus odbio loptu, Benzema je smestio u mrežu, ali je pomoćni sudija iz Srbije Dalibor Đurđević podigao zastavicu još kod pokušaja Portugalca, a Milorad Mažić uslišio njegovu sugestiju i poništio gol. Poslednju šansu u prvom poluvremenu imao je Benzema, ali je Nemac na golu ‘crvenih’ bio siguran.

Drugo poluvreme počelo je fenomenalnom prilikom za Real Madrid, Isko je posle greške odbrane Liverpula pogodio prečku. U 51. minutu dogodila se neshvatljiva greška golmana Liverpula Karijusa, Mažić nije prekinuo igru zbog ofsajda Benzeme, jer je Nemački golman prvi stigao do lopte, on je rukom pokušao da uposli defanzivce, Francuz je to prozreo i presečenu loptu smestio u praznu mrežu – 1:0.

 

Ipak, radost navijača Real Madrida nije dugo trajala, u 55. minutu Lovren je glavom spustio loptu za Manea, a Seneglac poravnao na 1:1. Real Madird je u 60. minutu pokušao preko Iska, ali je njegov udarac odbranio Karijus. Samo četiri minuta kasnije možda i najlepši potez utakmice. Centrirao je Marselo sa leve strane, a Bejl je sa nekih 14-15 metara ‘makazicama’ ubio ‘pauka’ na golu – 2:1.

Liverpul je do izjednačenja mogao u 71. minutu, ali je Mane pogodio okvir gola. Samo par minuta kasnije Ronaldo je šutirao glavom, ali preko gola. Real Madrid je 13. titulu prvaka Evrope proslavio u 83. minutu, Bejl je potegao sa 30 metara, a Karijus drugi put častio rivala za konačnih 3:1.

REAL MADRID – LIVERPUL 3:1
/Benzema 50, Bejl 64, 83 – Mane 56/

Kijev
Olimpijski stadion
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

Real Madrid: Navas – Karvahal (Od 36. Naćo), Varan, Ramos, Marselo – Kazemiro, Kros, Modrić, Isko (Od 64. Bejl) – Benzema, Ronaldo. Trener: Zinedin Zidan.

Liverpul: Karijus – Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson – Henderson, Milner (Od 83. Džan), Vijnaldum – Mane, Firmino, Salah (Od 30. Lalana). Trener: Jirgen Klop.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter