0
Evropske lige

Crnogorski napadač Mirko Vučinić rešio je da prestane sa aktivnim igranjem fudbala.

REKAO, DOSTA: Mirko Vučinić završio fudbalsku karijeru

Objavljeno: 25.05.18 u 20:59

Crnogorski napadač Mirko Vučinić rešio je da prestane sa aktivnim igranjem fudbala.

Nekoliko prethodnih prelaznih rokova Vučinić (34) se dovodio u vezu sa Partizanom i Crvenom zvezdom, uprkos tome što je u poslednjem periodu više vremna provodio na golf nego fudbalskim terenima. Čelnici naših klubova su smatrali da nekadašnji crnogorski reprezentativac još ima šta da ponudi, ali učestale povrede uticela da već sada „okači kopačke o klin“.

Ipak, kraj profesionalne karijere ne znači i Vučinićevo zbogom fudbalu, pošto od nedavno pohađa školu za edukaciju FS Crne Gore u nameri da se u budućnosti oproba u trenerskom poslu.

– Želim da probam jer me ovaj posao zanima jer sam godinama u fudbalu. Voleo bih da vodim neku ekipu. Radio sam trening sa decom, dopalo mi se i išlo je bolje od očekivanja. Sarađivao sam sa mnogim trenerima i svi su mi nešto dali. Voleo bih da napravim kombinaciju svih njih i od toga napravim jednu celinu. Privlači me ovaj posao, ali videćemo što će doneti budućnost-, rekao je Vučinić za televiziju “Vijesti”.

Najveći deo karijere Mirko Vučinić je proveo u italijanskoj Seriji A, gde je nakon odlaska iz nikšićke Sutjeske šest godina nastupao za Leće, odakle ke prešao u Romu gde je igrao godinu dana manje i odakle je na kraju prešao u redove Juventusa. Nakon toga usledio je odlazak u Al Džaziru.

Sa torinskim klubom osvojio je tri Skudeta, sa romom dva Kupa Italije, a u čak sedam navrata proglašavan je za najboljeg fudbalera Crne Gore.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter