0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NENAD TOMOVIĆ: Voleo bih da ostanem u Kjevu

Objavljeno: 24.05.18 u 14:03

Srpski fudbaler Nenad Tomović izuzetno je zadovoljan tek završenom sezonom u dresu Kjeva. Klub iz Verone je obezbedio opstanak u Seriji A, a sam je nizao partije na visokom nivou. Pozajmica iz Fiorentine mu je sad istekla, ali ne krije želju da ostane u Kjevu.


Kjevo je ovogodišnji italijanski šampionat završio na 13. poziciji sa pet bodova više od Krotonea, koji je bio prvi ispod crte u zoni ispadanja. Sezona je bila poprilično turbulentna, došlo je i do promene trenera, ali je ispunjen primarni cilj.

– Mogu slobodno da kažem da je sezona bila uspešna, što na individualnom, što na ekipnom planu. Ispunili smo zadatak koji je klub tražio od nas, a to je opstanak u ligi. Čak smo uspeli da iza sebe ostavimo ekipe kao što su Udineze, Bolonja, Kaljari, koje su imale mnogo veći budžet i očekivanja od nas – naglašava Tomović.

Tim iz Verone je sezonu završio ostvarivši tri pobede na tri utakmice, a promena trenera je značajno uticala da se ekipa pokrene. Od oktobra 2014. do kraja aprila Kjevo je vodio Rolando Maran, da bi ga potom preuzeo Lorenco d’Ana, koji je odigrao preko 300 mečeva u dresu ’letećih magaraca’.

– Promena je razmrdala ekipu i pozitivno uticala na celokupnu situaciju. Uspeli smo da upišemo tri vezane pobede koje su bile kao tri finala za nas i samim tim su i bile ključne za opstanak. Sezonu ću pamtiti po samom početku, kada smo vezali šest utakmica bez poraza i poslednje tri pobede koje su na kraju presudile da Kjevo uspešno završi još jednu godinu u Seriji A – otkriva Tomović.

Što se tiče njegove igre, srpski fudbaler ne krije zadovoljstvo.

– I te kako mogu da budem zadovoljan. Sem male pauze zbog povrede mišića, kada nisam igrao nekoliko utakmica, na skoro svim ostalim sam bio starter – ističe Tomović.

Srpski defanzivac je prošlog leta stigao u Kjevo i pozajmica mu je istekla. Za sada ne zna gde će igrati naredne sezone, ali je njegova želja jasna.

– Moj status je trenutno nedefinisan, tačnije istekla mi je pozajmica u Kjevu, a sa Fiorentinom imam još dve godine ugovora. Međutim, moja prva opcija i želja je da ostanem ovde, ali ne zavisi sve od mene – rekao je Tomović.

U redovima Fiorentine srpski fudbaler je od 2012. godine, a prethodno je igrao za Crvenu zvezdu, Rad, Đenovu i Leće.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter