Selektor Mladen Krstajić saopštio je imena 27 igrača koji su ušli u uži spisak kandidata za nastup u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji koje počinje 14. juna.

Povezane vesti

Krstajić je otkrio po kom principu su birani fudbaleri:

– Igrače smo birali na osnovu kompletnog utiska. Kako igračkih, tako i ljudskih kvaliteta. Nije bilo nikakve sujete pri izboru, ali bilo je jako teško preseći. Ovo je najbolje što imamo. I ja sam bio u situaciji da sam bio izostavljem pred Evropsko prvenstvo, pa nikome nisam nikada zamerio, rekao je Krstajić povodom izbora igrača.

Što se tiče protivnika (Čile i Bolivija) koji će testirati “orlove”, Krstajić je otkrio zašto je izbor pao na ove selekcije:

– Izabrali smo Južnoamerikance za pripreme pošto smo igrali sa Evropljanima u kvalifikacijama. Nećemo otkrivati sve larte u ovim mečevima, ali verujem da ćemo spremni dočekati Mondijal, dodao je on.

Krstajić nije želeo da otkriva detalje vezane za formaciju, a pažnju novinara privukao je izostanak Aleksandra Pešića, po mnogima najboljeg igrača Superlige Srbije, sa spiska:

– Nije u pitanju nikakvo degradiranje, to što Pešića nema na spisku možda najbolje govori kakva je konkurencija u pitanju. Tu su Mitrović, koji je u odličnoj formi, najbolji strelac grčke lige Prijović, pa Luka Jović…, zaključio je selektor Srbije.

Prvi kontrolni meč naša selekcija odigraće 4. juna u Gracu protiv Čilea, a pet dana kasnije sledi drugi pripremni duel protiv Bolivije, nakon čega naš tim ide put Rusije.

Sa Eko pumpe na Tošinom bunaru, Vladimir Kolarik