8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KRSTAJIĆ PO OBJAVI SPISKA: Izostanak Pešića nije degradiranje Superlige

Objavljeno: 24.05.18 u 14:34

Selektor Mladen Krstajić saopštio je imena 27 igrača koji su ušli u uži spisak kandidata za nastup u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji koje počinje 14. juna.

Krstajić je otkrio po kom principu su birani fudbaleri:

– Igrače smo birali na osnovu kompletnog utiska. Kako igračkih, tako i ljudskih kvaliteta. Nije bilo nikakve sujete pri izboru, ali bilo je jako teško preseći. Ovo je najbolje što imamo. I ja sam bio u situaciji da sam bio izostavljem pred Evropsko prvenstvo, pa nikome nisam nikada zamerio, rekao je Krstajić povodom izbora igrača.

Što se tiče protivnika (Čile i Bolivija) koji će testirati „orlove“, Krstajić je otkrio zašto je izbor pao na ove selekcije:

– Izabrali smo Južnoamerikance za pripreme pošto smo igrali sa Evropljanima u kvalifikacijama. Nećemo otkrivati sve larte u ovim mečevima, ali verujem da ćemo spremni dočekati Mondijal, dodao je on.

Krstajić nije želeo da otkriva detalje vezane za formaciju, a pažnju novinara privukao je izostanak Aleksandra Pešića, po mnogima najboljeg igrača Superlige Srbije, sa spiska:

– Nije u pitanju nikakvo degradiranje, to što Pešića nema na spisku možda najbolje govori kakva je konkurencija u pitanju. Tu su Mitrović, koji je u odličnoj formi, najbolji strelac grčke lige Prijović, pa Luka Jović…, zaključio je selektor Srbije.

Prvi kontrolni meč naša selekcija odigraće 4. juna u Gracu protiv Čilea, a pet dana kasnije sledi drugi pripremni duel protiv Bolivije, nakon čega naš tim ide put Rusije.

Sa Eko pumpe na Tošinom bunaru, Vladimir Kolarik

 

0
0

8 Komentara

  1. Auuu, inspektore Radisa…., Ajde na pregled, pod hitno.
    Pesic da je valjao pokazao bi sta i pre Zvzde u kojoj je davao golove na sklanjanje protivnickih igraca. Nije narod naivan. Rodic i Radonjic su zasluzili i Krstaja je posteno odradio svoj posao. Zvezda je celih desetak dana vrsila pritisak preko medija na Krstajica da maltene uzme pola njenog tima u drzavni tim. Pa, kod Muslina ne bi ni jedan video Rusije,sta hocete!? U ostalom, imace on sansu ,sledi Liga nacija, EP i novi ciklus za SP. Mlad je, i on i DJurdjevic. Mislis da bi ti Pesic mogao da igra u Olimpijakosu? Mnogo si sebican, u ostalom hajde razmisli malo…. u Oliju je Ben bio polu rezerva polu bekap igrac, kod vas je „sjajan“, prema ganskim medijima. Toliko o Pesicu. Ne kazem da nije dobar igrac, jeste dobar ali ne i dovoljno dobar ni za drzavni tim a ni npr. za Partizan. Pitas zasto, otkud pa to?! Pa jednostavno, u Partizanu bi se susreo sa ozbiljo narogusenim odbranama protivnika a ne sa misevima rupasima koji proklizavaju u trecoj minuti protiv vas! Jasno?!

    0
    0
    Odgovori
    • Druže „Mix“ iz tebe zlokobno zjape rupe u obrazovanju u kombinaciji sa patološkom mrćžnjom. Ja nigde nisam rekao da Pešić treba da ide na SP, nego sam samo rekao da grko prvenstvo ili druga lige Engleske nisu i ne mogu biti neki reper za pozivanje igrača. I dalje tvrdim da prva liga grčke i druga liga engleske nisu i nikada neće biti kvalitetnije od SLS. Oni imaju bolju infrastrukturu i to im je jedina prednost! I dalje mislim da je izborv druga Krstajića potcenjivanje srpaskog fudbala!

      0
      0
      Odgovori
  2. Drug Krstajić nudi odgovor koji se zasniva na apstraktnim floskulama, ophrvan mentalitetom isključivosti! Kaže drug Krstajić da je Pešić četvrti centarfor a da prednost imaju Prijović, iz grčkog prvenstva. Grčka nije pošla na SP i ko kaže da je grčka liga jača od SLS?! Mitrović je iz druge lige Engleske (Čempionšip)! Valjda druga liga Engleske nije bolja od SLS?! Ovo što je uradio drug Krstajić je degradacija srpskog fudbala! Ovo je akt samoponiženja bez smisla i cilja!

    0
    0
    Odgovori
  3. Pešić je po kvalitetu i partijama prikazanim u ovoj sezoni, kako u prvenstvu tako i u Evropi, zaslužio poziv selektora. E sad, druga je stvar što je naš selektor sujetan i navijački obojen. Da je najbolji strelac lige Partizanov igač, nema sumnje da bi dobio pozivnicu.

    0
    0
    Odgovori
  4. krstajicu, znas li TI, koliko si zvezdi i toj nabedjenoj igracini od pesica u NEREGULARNOJ-NAMESTENOJ zvezdinoj ligi umanjio zaradu. pa celou sezonu su isplanirali kako da od pojedinih igraca za prodaju, preko NAMESTENE-NEREGULARNE zvezdine .lige i reprezentacije pare na kvarno zarade. krstajicu, krstajicu, … zaboravise na ustupak koji mi za marka gruica ucini … sto im i za pesica to NE ponovi ?! bices smenjen … kao i svi predhodni.

    0
    0
    Odgovori
  5. Kaze kako je gledan celokupan utisak.. A Pesic decko iskidao sezonu, imao i golova (najbolji strelac) a imao je i brdo asistencija.. I kao nije degradiranje Superlige… Pesic mnogo vise zasluzio od Luke Jovica da se nadje u timu.

    0
    0
    Odgovori
    • Nek ti grobari gledaju reprezentaciju ja necu nije to moja reprezentacija kad je na njoj Stoiljkovic los golman a recimo Pesic najbolji golgeter nije a da negovorimo o ostalim ibracima Zvezde i partizana.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter