0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

FLEŠ SA MARAKANE: Ko može stazama prvotimaca do šampionske titule?

Objavljeno: 24.05.18 u 18:03

Seniori Crvene zvezde na ubedljiv i dominantan način osvojili su titulu šampiona države, a njihovim stopama mogle bi da pođu i mnoge mlađe selekcije kluba.

Tokom narednih nekoliko dana igraće se odlučujuće utakmice u gotovo svim mlađim kategorijama, a mlade nade Crvene zvezde stoje uglavnom vrlo dobro, i vrlo brzo broj šampionskih titula može da poraste.

Omladinci Crvene zvezde i pored toga što ovo proleće igraju znatno oslabljeni (bez pomoći čak sedmorice standardnih igrača koji se nalaze na pozajmici u Grafičaru), odolevaju izazovima, beleže pobede i čuvaju prvo mesto na tabeli. Izabranici Milana Lešnjaka dva kola pre kraja prvenstva imaju dva boda prednosti u odnosu na Brodarac, ali ih čekaju dve vrlo teške utakmice. Prvi od dva finalna ispita Zvezdini omladinci polagaće u subotu od 11 časova, u duelu protiv četvoroplasiranog Čukaričkog. Ukoliko trijumfuju, moraće da zabeleže pobedu i u poslednjem kolu kada je na programu večiti derbi. Doduše, i Brodarac u poslednjem kolu gostuje na Banovom brdu, pa nema sumnje da nas očekuje izuzetno zanimljiva završnica prvenstva.

Svi koji žele da podrže isprate Zvezdine omladince, mogu to učiniti u subotu od 11 časova na terenima Omladinske škole FK Crvena zvezda. A, odmah posle omladinaca, na teren će kadeti!

Zvezdini kadeti imaju utakmicu manje, i tri boda više u odnosu na drugoplasirani Partizan. Do kraja sezone preostalo je da se odigra još dva kola, a Crvena zvezda će pored dve redovne utakmice igrati i treću, nedavno odloženu protiv Radničkog iz Niša. U poslednjem kolu očekuje nas večiti derbi, ali Crvena zvezda bi i pre derbija mogla da obezbedi naslov prvaka. Naredni protivnik kadeta je takođe Čukarički, utakmica će se igrati u subotu od 13 časova, odmah posle duela omladinaca ova dva kluba.

Mlađi kadeti Crvene zvezde takođe su veoma blizu tituli šampiona. Četiri kola pre kraja, Crvena zvezda ima pet bodova prednosti na tabeli, ali i utakmicu manje u odnosu na Čukarički. Upravo je ekipa sa Banovog brda sledeći protivnik crveno-belih; utakmica će biti igrana u nedelju od 10 časova, a mlađi kadeti bi pobedom napravili verovatno i odlučujući iskorak ka prvom mestu.

Zvezdini pioniri su juče postali šampioni! Nakon pobede protiv BSK-a iz Batajnice, pioniri su kolo pre kraja skupili nedostižnu zalihu poena, i iako nas očekuje večiti derbi u poslednjem kolu, njegov ishod neće promeniti šampiona.

U najtežoj situaciji su mlađi pioniri koji imaju teoretske šanse da osvoje prvo mesto, ali bi morali da se poklope i drugi rezultati. Mlađi pioniri zaostaju jedan bod za Čukaričkim, uz utakmicu više. Do kraja prvenstva, mlađi pioniri odigraće još samo jednu utakmicu, nadajući se da Čukarički neće zabeležiti nijednu pobedu u preostale dve.

Mlađi omladinci jedini su bez šanse za prvim mestom.

Priliku za prvu titulu u istoriji kluba imaće i ženski fudbalski klub. U derbi utakmici koja će biti igrana u Subotici protiv Spartaka, Zvezdine dame tražiće put ka tituli šampiona. Zvezda ima bod prednosti, a s obzirom na to da je utakmica u Subotici poslednja ove sezone, fudbalerkama Zvezde biće dovoljan i remi kako bi podigle prvi pehar u istoriji kluba.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter