2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Partizan nakon preokreta srušio Mladost i osvojio 15. trofej Kupa! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.18 u 20:56

Fuudbaleri Partizana pobednici su Kupa Srbije, pošto su u finalnom meču odigranom u Surdulici slavili protiv ekipe Mladosti iz Lučana rezultatom 2:1.

Partizan je na ovaj način treći put uzastopno osvojio trofej u najmasovnijem takmičenju, što pre njih niko nikada nije uradio.

Treba reći da je Mladost na ovom meču ozbiljno namučila branioca trofeja, prva došla do vođstva preko Tumbasevića, ali crno-beli u nastavku uspeli da slome otpor protivnika i pogocima Jankovića i Zdjelara na kraju ipak trijumfovali i došli do svog 15. trofeja u Kupu.

Prvo poluvreme, kao uostalom i najveći deo utakmice, proteklo je u inicijativi Partizana koji više držao loptu u svom posedu i stezao obruč oko gola protivnika, dok su se Lučanci uglavnom skoncentrisali na kontre i vrebali svaku grešku rivala.

Crno-beli su prvi put nešto ozbiljnije zapretili u 16. minutu kada je svoj šut oprobao Marko Jevtović, a tri minuta kasnije pokušao je i Ivanović nakon centaršuta Antonova sa leve strane. U oba slučaja sigurno je reagovao golman Mladosti Rosić.

Kao što rekosmo, ekipa Neška Milovanovića se uglavnom skoncentrisala na napade iz kontri i u nekoliko navrata su ozbiljni propretili golu Stojkovića, a u 21. minutu došli su i do vođstva.

Strelac je bio Janko Tumbasević koji je nakon oštrog centaršuta Miloševića odlično odreagova i sa desetak metara glavom pogodio desni gornji ugao gola Vladimira Stojkovića.

Međutim, Partizanu nije bilo potrebno mnogo vremena da odgovori i svega 10 minuta kasnije usledilo je izjednačenje u režiji Marka Jankovića. Igrao se 31. minut kada se crnogorski vezista namestio da izvede slobodan udarac sa nekih 25 metara od gola protivnika, a to je uradio tako da preciznije nije moglo i na majstorski način pogodio malu mrežu, desnog ugla gola Rosića.

Beograđani su do kraja poluvremena imali još nekoliko pokušaja da možda dođe do preokreta, ali promene rezultata nije bilo.

Ekipa Miroslava Đukića je u drugi deo utakmice ušla odlučna da što pre dođe do preokreta, a posle manje od minuta igre udarcem iz daljine je zapretio Jevtović.

Desetak minuta kasnije crno-beli su ipak došli do željenog pogotka, a svemu je prethodio opasan pokušaj Miletića čiji je pokušaj uz dosta napora preko prečke prebacio golman Mladosti.

Taj udarac iz ugla u 52. minutu doneo je vođstvo Partizanu, a strelac je bio Saša Zdjelar. Loptu je iz levog kornera na prvu stativu ubacio Danilo Pantić, tamo ju je Jevtović petom prebacio na drugu, a Zdjelar je istkoristio loše postavljane odbrane Lučanaca i iz peterca pogodio za 2:1.

Od tog momenta crno-beli su malo stali na loptu, uglavnom vodili računa o svom nego protivničkom golu i vrlo sigurno održavali teško stečenu prednost.

Mladost uprkos tome nije uspevala da ozbiljnije pripreti golu Stojkovića, dok su Beograđani u 85. minutu mogli da definitivno razreše pitanje pobednika, ali je dobru priliku Đerleka zaustavio Rosić.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, a jedan od zanimljivijih momenata bilo je isključenje Aleksandra Pejovića,  koji je u trećem minutu nadoknade nakon rasprave sa arbitrom Majom Vujovićem zaradio drugi žuti karton.

0
0

2 Komentara

  1. Protiv mladosti u poslednja dva susreta ovih timova 3 crvena.20ak zutih i penal.da je mladost real iz madrida tesko da bi pobedila.a siroti preposteni partizan opleo po sudijama.ako vam se promeni sudijska organizacija koja je ovoliko radila za vas pa vi titulu necete videti 10 godina.a i ovaj trofej .nebitan vam je sve dok ga ne osvojite

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter