6
Fudbal

FOTO: STARSPORT

GROF SUMNJA U KRSTAJIĆA: Selektori obično imaju sedu kosu, Bane nije zaslužio da mu se onako uzme traka

Objavljeno: 22.05.18 u 21:21

Bivši trener Crvene zvezde, Miodrag Božović, smatra da je za selektorsko mesto neophodno iskustvo koje Krstajić nema.

Popularni Grof smatra da odluka Fudbalskog saveza Srbije, da pred Svetsko prvenstvo ulogu selektora poveri treneru bez iskustva nije baš najsrećnija. Mladen Krstajić je pre nego što je preuzeo „kormilo“ reprezentacije Srbije obavljao ulogu pomoćnika Slavoljuba Muslina, a to po crnogorskom stručnjaku nije dovoljno .

– Obično kada gledate duele vrhunskih reprezentacija, vidite da selektori imaju sedu kosu. Nije to slučajno. Iskustvo je jako bitan faktor na ovako zahtevnim turnirima. Morate da osetite situaciju, da reagujete u deliću sekunde, nekom rokadom da ubrzate ili usporite ritam utakmice. Mladi stručnjaci nisu sposobni da adekvatno reaguju u ključnom trenutku i to može da bude kobno po konačan ishod meča – rekao je Božović u intervjuu za „Sportifico“.

On smatra da bi od velike pomoći Krstajiću ipak mogli da budu iskusniji igrači, kojih u timu „orlova“ ima nekoliko. Takođe, prokomentarisao je i situaciju oko smene kapitena u reprezentaciji Srbije.

– Sa druge strane, Srbija ima nekoliko iskusnih igrača koji svojim pristupom mogu da pomognu Krstajiću da se ne oseti nedostatak trenerskog staža. Žao mi je zbog svega što se izdešavalo sa Banetom Ivanovićem. Posle toliko godina nastupa za državni tim nije zaslužio da mu se traka uzme na onaj način. Za sve nas koji se ozbiljno bavimo fudbalom, objašnjenje selektora da je to učinio kako bi mobilisao ekipu deluju smešno i van svakog rezona – bez dlake na jeziku je istakao Božovović.

Novinare je interesovalo i mišljenje crnogorskog stručnjaka oko toga dokle bi Srbija mogla da dogura na Mundijalu.

– Dokle Srbija može da dogura? To ne zna niko. Kod nas je tako, možemo da zablistamo kada niko ne očekuje i napravimo prvorazrednu senzaciju, a možemo i da ispadnemo zbog poraza od autsajdera. Kada kažem „nas“, mislim na sve reprezentacije iz regiona. Srbija ima tešku grupu, ali je logično da se nadamo plasmanu u drugi krug. Milinković-Savić je trenutno u najboljoj formi, Mitrović se preporodio kod Jokanovića u Fulamu i to su dva najveća aduta Srbije. Ostaje nam da vidimo kako će se uklopiti u celinu i mogu li da ponove partije koje su pružali u svojim klubovima ove sezone – zaključio je Miodrag Božović.

0
0

6 Komentara

  1. Živi bili pa videli ni bod nećemo uzeti na prvenstvu i to zbog loše taktike selektora i njegovih ljubimala koji moraju igrati

    0
    0
    Odgovori
  2. Grof komentariše Krla, u najmanju ruku degutantno. Božoviću ti si monenegrinni drži se svoje reprezentacije, Srbija Srbima

    0
    0
    Odgovori
  3. Alo ljakse idi svojoj reprezentaciji kvari atmosferu.. naravno, ako se ikad plasira na SP.. A nasem se treneru napasi peterca…
    PUKNI ZORO…. SRBIJA !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter