0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

SRBIN MILJENIK HRVATSKIH NAVIJAČA: Uveo Goricu u ‘ellitu’, slede dueli sa Dinamom i Hajdukom

Objavljeno: 21.05.18 u 14:02

Srpski fudbaler Nemanja Ljubisavljević doprineo je tome da Gorica od sledeće sezone igra u HNL ligi.

Fudbal je igra, a u njoj nema mesta mržnji. Najbolji pokazatelj za to jeste fudbaler iz Srbije Nemanja Ljubisavljević, koji je nakon Radničkog iz Niša zaigrao za drugoligaša HNK Gorica. Sa tim klubom napravio je najveći uspeh u istoriji, plasman u Prvu ligu.

U Nišu se nije naigrao, pa je „uhlebljenje“ potražio u Hrvatskoj gde je brzo postao miljenik navijača i stub odbrane.

– Došao sam u klub jer su im tada ambicije bile na visokom nivou. Volim izazove i privuklo me je to što je klub želeo plasman u viši rang. Naime, u timu imamo dosta internacionalaca, Mikal Maslovski igrao je u Legiji, ima nastupe u reprezentaciji Poljske. Gorica je za njega platila obeštećenje od milion eura. Estonski reprezentativac sa 30 nastupa Henrik Ojama nastupao je za Derbi Kaunti, Legiju i Dandi Junajted… Ekipa je odlično selektirana i trener Ivan Prelec nas je maksimalno pripremio za ovaj istorijski uspeh, počinje Ljubisavljević.

Uprkos stereotipima o mržnji između Hrvata i Srba, Ljubisavljević, rodom iz Trstenika ističe da na svakom koraku dobija podršku.

– Ni jednog trena nisam se osetio ugroženo u Hrvatskoj. Navijači mi na svakom koraku pružaju podršku. Prepoznaju u meni nesebičnu borbu i požrtvovanje. Često posle utakmica dobijam poruke. Kada pobedimo čestitaju, kada izgubimo to su poruke ohrabrenja, ali uvek su pozitivne.

Dvadesetjednogdišnji Ljubisavljević kaže da ovaj uspeh Gorice nije slučajan, te da će klub graditi sledeću sezonu na njemu.

– Pokušaćemo da sačuvamo sastav. Po potrebi da se pojačamo, a onda da opstanemo u Prvoj ligi Hrvatske. Napominjem, ništa od ovoga nije slučajno. U klubu predano rade svakog dana na tim bildingu. Zajedničkim ručkovima, večerama, druženjima van terena i to je jedan od recepata za uspeh. Sama činjenica da je hemija u timu na visokom nivou je dovoljna da se stvaraju dobri rezultati, ali pojačani adekvatnom infrastrukturom i finansijskom sigurnošću gotovo sigurno garantuju uspeh, kaže Ljubisavljević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter