0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS PLEJ-OF: Radnički iz Niša u Evropi, Spartak čeka, ‘šestica’ Vojvodine na Brdu

Objavljeno: 17.05.18 u 20:55

Odigrano je nekompletno poslednje kolo plej-ofa Superlige Srbije, poznata su tri učesnika evropskih takmičenja, jedna ‘ulaznica’ na čekanju.

Sve je jasno, posle Crvene zvezde koja će kao šampion igrati u kvalfikacijama za Ligu šampiona i Partizana koji je u kvalfikacijama za Ligu Evrope, u isto takmičenje će i Radnički iz Niša.

‘Real sa Nišave’ je sa 4:1 savladao Napredak i tako iskoristio pobedu Partizana nad Spartakom da na kraju zauzme treće mesto na tabeli. Golove za Radnički postigla su dva Stojanovića, Saša dva i Slaviša, kao i Mrkić, dok je vodeći gol za Kruševljane bio delo Petrovića. Radnički i Spartak su na kraju imali isti broj bodova 37, ali su Nišlije treće, jer su ligaški deo prvenstva završile sa više osvojenih bodova. To znači da će se posle 28 godina Evropa ponovo igrati na Čairu, naravno, ako uprava kluba uspe da dobije licencu, koja za sada visi.

Jedna ulaznica za Evropu je sada pod znakom pitanja. Ko će pored Partizana i Radničkog iz Niša u Ligu Evrope saznaćemo tek u sredu kada se odigra finale Kupa. Ako crno-beli iz Beograda trijumfuju protiv Mladosti, radovaće se Spartak, a ako bude suprotno, onda će Lučanci u kvalfikacije za Ligu Evrope.

Vojvodina je katastrofalnu sezonu završila na više nego ubedljiv način. Vojvodina je u Beogradu sa 6:1 demolirala Čukarički. Nigerijac Vinsent Eze postigao je čak četiri pogotka.

Poslednji meč u prvenstvu igra se u subotu od 20 časova kada će Crvena zvezda protiv Voždovca na stadionu ‘Rajko Mitić’ proslaviti titulu.

SLS PLEJ-OF – 37. KOLO:

Čukarički – Vojvodina 1:6 (1:3)
(Tediić 27 – Avramovski 12, Eze 22 penal, 32, 51, 52 Arsić 77)

Partizan – Spartak 2:0 (2:0)
(Pantić 3, Tavamba 28)

Radnički Niš – Napredak 4:1 (2:1)
(Sa. Stojanović 17, 49 penal, Sl. Stojanović 32, Mrkić 85 – Petrović 11)

Subota

20.00 Crvena zvezda – Voždovac

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter