0
Evrokupovi

SIMEONE: Ovo je više od trofeja! GARSIJA: Naše šanse su ostale u prvom poluvremenu…

Objavljeno: 17.05.18 u 09:51

Fudbaleri Atletika iz Madrida okitili su se novom titulom Lige Evrope pobedom sinoć nad Olimpika iz Marseja rezultatom 3:0 (1:0).

Očekivano, trener ‘jorgandžija’ Dijego Simeone je bio prezadovoljan i istakao je da je pehar Lige Evrope više od trofeja, iako su ga osvojili treći put u poslednjih devet godina.

– Ovo je sezona puna izazova i mislim da je osvajanje Lige Evropa više od trofeja. Iza nas je ostao naporan rad, velika posvećenost i to nam se vratilo ovom velikom pobedom za klub. Sezona za nas nije gotova, jer želimo da pobedimo u poslednjem kolu Primere kako bismo osigurali drugu mesto na tabeli. Nema mnogo vremena za slavlje – rekao je Simeone za španske medije posle utakmice.

– Atletiko igra važnu ulogu u mom životu, ovde sam odrastao kao profesionalac. Vratio sam se Madrid u važnom trenutku u mom životu, a klub mi je dao šta je potrebno i doživljavam ga kao porodicu. Posle ovakve pobede uvek se osećate malo tužno. Vrlo je teško doći do tog nivo i ubediti igrače da igraju zajedno na taj način. Kada postignete svoj cilj, morate da počnete iznova – rekao je Simeone.

Trener Olimpika Rudi Garsija bio je vrlo realan posle finala.

– Svoje šanse imali smo u prvom poluvremenu. Sami smo krivi što ih nismo realizovali. Protiv ekipa kao što je Atletiko, to ne smete sebi dopustiti. Oni su u drugom poluvremenu podigli nivo igre i bilo je vrlo teško igrati protiv Atletika. Da je Mitroglu umesto stative pogodio mrežu i da smo tada smanjili na 2:1, vratili bismo se u meč, ali ovako, mogu samo da čestitam protivniku – poručio je Garsija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter