0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VUJADIN SAVIĆ ZA HOTSPORT: Imao sam veliku prazninu u srcu jer nisam osvojio titulu, vratio sam se – i više je nema

Objavljeno: 14.05.18 u 22:27

Jedan od dvojice najboljih štopera u Superligi za sezonu 2017/18 jeste ‘komandant’ Zvezdine odbrane – Vujadin Savić.

Defanzivac Zvezde je rešio da se nakon nekoliko godina vrati u matični klub što se ispostavilo kao potez karijere.

Još samo malo vremena deli navijače i igrače Crvene zvezde do velikog slavlja koje će početi nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u subotu kada Zvezda bude ugostila Voždovac. Crveno-beli su još ranije obezbedili trofej, a posle slavlja sledi zasluženi odmor za izabranike Vladana Milojevića.

– Tako je, ostalo je još samo ta jedna utakmica koju svi sa nestrpljenjem čekamo. Jedva čekamo taj spektakl i pre i posle utakmice. Imamo organizovano slavlje sa navijačima, otvoren autobus do Hrama Svetog Save, pa do Kalemegdanske tvrđave i na kraju našu žurku. Svi smo maštali o tome da osvojimo titulu, ja sam jedan od onih koji se vratio u Zvezdu zbog toga, uz Filipa Stojkovića i još neke momke. Velika praznina u srcu je bila što nismo osvojili tu titulu, ali je ona sada popunjena. Presrećni smo, mnogo mi je drago što sam izabran i u najboljem timu sezone, velika je čast i privilegija naći se uz sve ove momke i biti u dva najbolja štopera lige – velika stvar.

Na leto Zvezdu očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona do kojih su crveno-beli došli kao najbolji tim Srbije za sezonu 2017/18.

– Uopšte ne razmišljam o kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sezona još uvek nije gotova iako mečevi nemaju takmičarskog značaja za nas. Euforični smo, slavimo, a i spremamo se za taj poslednji meč. Onda sledi itekako potreban odmor jer smo imali napornu sezonu koja je počela još prvim kolom kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane. Kada se lepo odmorimo, razmišljaćemo i o Ligi šampiona. Naravno, svi navijači Zvezde dugo čekaju te mečeve, uzeći u obzir da naš klub nikada nije igrao Ligu šampiona pod tim imenom. Zvezdaši čekaju grupnu fazu Lige šampiona i iskreno verujem da ovaj tim to može, da nas pamte po još jednom istorijskom proboju u Evropu. Mogu samo da obećam da ćemo se boriti kao što smo se borili i do sada.

Jedan od onih novih igrača koje je Mladen Krstajić pozvao ove godine u nacionalni tim pred Mundijal jeste i Vujadin Savić koji se našao na širem spisku za pripremne duele, ali je potom usledila povreda koja ga je odvojila od nacionalnog dresa.

– Iskren da budem, meni odmor nije ni potreban toliko. Imao sam maler sa tom blažom povredom u vreme kada je trebalo da budem u reprezentaciji. Da se tada nisam povredio, smatram da bih imao veće šanse da se nađem među putnicima za Rusiju, ovako sam na širem spisku što mi je takođe velika čast.

Savić je prokomentarisao i razliku u odnosu prema njemu kao fudbaleru u periodu kada je došao u Ljutice Bogdana, i danas kada je u najboljem timu Superlige koju je osvojio njegov klub.

– Što se tiče toga koliko sam dobio od povratka u Zvezdu, vratio sam se u klub koji volim i mislim da je Crvena zvezda tu najviše dobila. Svi zajedno smo imali jednu odličnu sezonu, a što se lično mene tiče, ljudi me drugačije gledaju. Ne samo kao naslednika Duleta Savića, već mi pridaju veće poštovanje zbog svega onoga što sam učinio. Smetalo mi je što to nije bio slučaj onda kada sam došao, ali sam igrama dokazao da sve to zaslužujem.

Iz Belekspo centra: Darko Noveski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter