2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIJE SE DUGO ČEKALO, OGLASILE SE NIŠLIJE: Ovo je pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije!

Objavljeno: 14.05.18 u 15:30

Nakon skandaloznog suđenja Srđana Obradovića u ‘derbiju’ za Evropu saopštenjem se oglasila oštećena strana, Radnički iz Niša.

Nismo dugo čekali na saopštenje sa ‘Čaira’, budući da je Radnički iz Niša drastično oštećen u meču protiv Spartak Ždrepčeve krvi u Subotici.

Sudija Srđan Obradović dosudio je crveni karton za Nišlije i dva penala za domaćina, od čega je drugi blago rečeno – skandalozan.

Reagovao je i prvi čovek FSS Slaviša Kokeza koji je zatražio drastičnu kaznu za arbitra, a javio se i klub iz Niša čije saopštenje prenosimo u celosti:

– Povodom svega što se dešavalo na utakmici u Subotici protiv Spartaka, Fudbalski klub Radnički je dužan da se obrati javnosti, kako bi sprečio subotički scenario pred odlučujući meč sa Napretkom u četvrtak.

Sportska javnost u Srbiji je prethodne sedmice bila svedok neviđenog medijskog pritiska na naš klub uoči utakmice u Subotici, a ispostavilo se da smo mi bili žrtve onoga za šta smo unapred optuživani.

Utakmica je direktno prenošena, tako da su svi mogli da vide ko je ko u srpskom fudbalu, a verujemo i da će naš domaćin “ponosno” pokazivati snimke sa svojih 16 kamera, koje je obezbedio radi “regularnosti” ovog susreta.

Ponosni smo na naše igrače koji su se maksimalno zalagali na utakmici, tako da će dobiti premije kao da su u njoj pobedili. Ovim putem ih pohvaljujemo za sportsku igru, trud i znanje koje su pokazali.

Radnički je u Subotici igrao časno, uprkos glasinama koje su plasirane u prethodnom periodu sa namerom da se digne tenzija i omalovaži naš rad tokom cele sezone.

Likom i delom glavnog sudije ovog meča ne želimo da se bavimo, jer ovo ostaje njemu na čast. Sudija ne interesuje Radnički i nećemo komentarisati njegovu egzekuciju našeg kluba u Subotici.

Smatramo da je ovo bila smišljena akcija predsednika Spartaka i verujemo da će organi Fudbalskog saveza Srbije reagovati u skladu sa svojim propisima.

Uostalom, Radnički nije “unakažen” samo na utakmici sa Spartakom, već je obogaljen i za utakmicu sa Napretkom. Najbolji strelac Milan Pavkov je dobio crveni karton, a dvojica važnih fudbalera Siniša Babić i Aleksandar Stanisavljević su povređeni u Subotici.

U svakom slučaju, smatramo da je ovo pokušaj uništenja Radničkog i fudbala na jugu Srbije – zaključak je u saopštenju superligaša sa ‘Čaira’.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter