0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NI MILAN NI AJAKS: Dušan Tadić ide iz Sautemptona, ali ostaje u Engleskoj

Objavljeno: 11.05.18 u 13:49

Ponovo je Dušan Tadić u žiži javnosti, a iako se pominjao njegov transfer u Ajaks ili Milan, izgleda da će ipak ostati u Engleskoj.

Kako prenose ostrvski mediji, Lester je sledeća stanica u karijeri reprezentativca Srbije. Naime, na ‘King Pauer’ stadionu Tadića vide kao idealnu zamenu za Rijada Mareza, koji je još zimus izrazio želju da napusti klub.

‘Plus’ je što Klod Puel dobro poznaje Tadića iz vremena dok su sarađivali u Sautemptonu, više nego uspešno.

Pominjao se Ajaks, koji je u ispadanje Sautemptona u Čempionšip jer bi tada platili manje. Milan je takođe bio u igri, ali mediji u Engleskoj i Italiji tvrde da je Lester (naj)realnija opcija.

Ugovor sa Sautemptonom mu ističe 2020. godine, Sveci su poznati kao klub koji ume da izvuče dosta novca za svoje igrače, a Tadić je imao i neke veoma ubedljive partije u Engleskoj.

Odigrao je 161 utakmicu, postigao 24 gola, namestio još 35, a saigračima stvorio ukupno 228 šansi.

Otkako je došao u Premijer ligu, samo su Eden Azar, Mesut Ozil, Kristijan Eriksen, Aleksis Sančez i David Silva bili uspešniji u tom segmentu.

Ostala je upamćena i utakmica iz 2014. godine kada je Sautempton ‘demolirao’ Sanderlend sa 8:0, a Tadić namestio četiri gola čime je izjednačio rekord Premijer lige po broju asistencija na jednoj utakmici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter