Navijači umeju da budu i oštri, i da stvaraju dodatan pritisak, ima i onih koji uvek imaju razumevanja za slabije partije, ali svakom navijaču na svetu, ma koji sport bio u pitanju, zajedničko je – traženje poštovanja od strane igrača prema klubu za koji nastupaju.

Ovo je posebno na “snazi” u Engleskoj, gde većina klubova ima višedecenijsku tradiciju, pa se i najmanja greška nađe na stubu srama.


I dok su tokom postojanja profesionalnog fudbala u Engleskoj navijači “tolerisali” neke sitnije “istupe” (poput čuvenog odlaska fudbalera Vimbldona na finale FA kupa direktno iz paba, ili “plesa” pijanih zvezda Lestera u sezoni kada su osvojili titulu šampiona Engleske, jer su momci na terenu pokazivali da pružaju i poslednji atom snage za dres koji nose, Renato Sančez, mlada nada svetskog fudbala koja trenutno nastupa za Svonsi kao pozajmljen fudbaler minhenskog Bajerna, propisno je iznervirao navijače “labudova”.

Svonsi je, naime, poražen od Sautemptona 1:0 u meču koji bi veoma lako mogao ekipu iz Velsa da pošalje u Čempionšip, a samo dan kasnije, Sančez je na “oduševljenje” navijača podelio informaciju da uskoro na društvene mreže stižu emotikoni sa njegovim likom:

Pogađate, nije se dobro završilo…

Sančezova karijera u Svonsiju bliži se kraju, a čini se da mu ni u Minhenu neće “cvetati ruže”…