0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

IMPRESIJE POSLE MEČA: Đukić-Ovo je pobeda za moje igrače, ko plati kartu neka viče šta hoće, Lalatović- Partizanu želim da osvoji trofej

Objavljeno: 09.05.18 u 22:55

Fudbaleri Partizana uspeli su da u dramatičnom finišu dođu do pobede nad Čukaričkim od 2:0, koja im je obezbedila mesto u finalu Kupa.

Crno-beli su pogotkom Saše Ilića u poslednjim minutima utakmice došli u šansu da po treći put za redom osvoje trofej u najmasovnijem takmičenju i tako na neki način spase sezonu.

Nakon ove utakmice trener Partizana, Miroslav Đukić, imao je dosta razloga za zadovoljstvo a pobedu je posvetio igračima koji su odigrali maksimalno borbeno od početka do kraja.

-Zaista, znali smo da Će biti teškoo i dramatično, čestitam ekipi koja je odigrala jako skoncentrisano i borbeno. Stvorili smo mnogo šansi, mnogo ih i promasili, ali stigla je premija za trud i rad. Najdraže mi je zbog mojih igrača, često su bili kritikovani, ali su pokazali da vrede-, rekao je Đukić posle utakmice.

I u ovom susretu pokazalo se da je prisustvo nna terenu kapitena Ilića od nemerljivog značaja za crno-bele.

-Protivnik na kraju nije izdržao pritisak. Saša Ilić je još jednom pokazao da je vrhunski igrač. Gde niko ne vidi pas on ga vidi i tu je kada zatreba-, rekao je trener Partizana, koji ističe da ga nisu zaboleli povici sa tribina „Đukiću odlazi“.

-Nisu me zaboleli povici navijača. Oni su platili karte i imaju pravo da kazu šta misle. Ali pobedu posvećujem igračima, oni su ostvarili ovaj uspeh-, rekao je Đukić, koji je zatim objasnio zašto Tošić, kao u tom momentu najiskusniji na terenu, nije preuzeo odgovornost kod penala:

-Tošić nije hteo da šutira penal posle promašenog u Čačku, pa je Pantić preuzeo odgovornost-, zaključio je Miroslav Đukić.

Trener Čukaričko Nenad Lalatović čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi i istakao da njegov tim nije na najbolji način izneo pritisak koji je ovakav meč nosio.

-Partizan je bio bolji na ovom meču. Zasluzeno su ušli u finale i ja im želim da osvoje. Moji igrači nisu uspeli da izdrćže pritisak. Imali smo peh da smo u finišuostali sa 10 igrača zbog povrede Mudirnskog, ali to je fudbal. Nismo znali da stanemo na loptu, da se smirimo, malo da izađemo. Nisu vredeli moji saveti sa klupe. Tako je to protiv velikih klubova, psihologija fudbala je takva-, zaključio je Lalatović.

Sa stadiona u Humskoj: Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter