OEBS na Kosovu i Metohiji zahteva od pritšinskih vlasti da nemešaju politiku i sport i da dozvole Zvezdi da igra u Gračanici.

Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog odluke FS takozvanog Kosova da zabrani humanitarnu utakmicu između Crvene zvezde i Gračanice. Oni su pozvali Fadilja Vokrija da se okrene dijalogu i nađe rešenje kako bi se utakmica odigrala.


– Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između FK Crvena Zvezda i FK Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova – navodi se na Fejsbuk nalogu te misije.

Napominje da treba da se ulože svi napori da se sportski događaji uspešno održe, kao i da se isti oslobode politički nastrojenih, provokativnih ili uvredljivih slogana.

– Pravila UEFA i drugih asocijacija su veoma jasna u ovom smislu i trebalo bi da se u potpunosti ispoštuju. Misija OEBS-a na Kosovu poziva odgovorne fudbalske saveze da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč, imajući u vidu njegov humanitarni karakter i važnost za lokalnu zajednicu – poručuje ta misija.

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.