Raspad sistema u Atini mogao bi da se ispalti Partizanu, ali ne samo crno-belima, već i crveno-belima.

Prvi čovek Olimpijakosa Evangelos Marinakis izvređao je igrače u svlačionici posle poraza njegovog tima u poslednjem kolu Superlige Grčke protiv Janjine. Najavio je raspuštanje sastava, a to bi spremno mogli da dočekaju Crvena zvezda i Partizan.


Naime, već smo pisali da bi Partizan mogao da vrati u svoje redove Uroša Đurđevića, ali i da po povoljnijim uslovima otkupi ugovor Saše Zdjelara. Ipak, svoju šansu u dvođenju mega pojačanja mogla bi da iskoristi i Crvena zvezda.

Naime, nije tajna da je već šest meseci velika želja crveno-belih Marko Marin. Srbin sa nemačkim pasošem je veliki Delija, a sada je na izlaznim vratima Karaiskakija. Od njega se očekivalo da Olimpijakos vodi do titule prvaka Grčke, a najtrofejniji tim zemlje Helena nije uspeo da izbori ni kvalifikacije za Ligu šampiona, već će se takmičiti u Ligi Evrope. Zato se Marin našao na udaru, ne samo javnosti u Atini, već i prvog čoveka Evangelosa Marinakisa koji je već posalo u Everton Kevina Miraljasa. Takođe, pred raskidom saradnje su Alberto Botija, Bjorn Engels, Seba i Omar Elabdulaui.

Ako se dogodi da se Olimpijakos odrekne Marka Marina, to bi možda mogla da bude šansa za Crvenu zvezdu. Generalni direktor kluba sa stadiona ‘Rajko Mitić’ Zvezdan Terzić je najavio dva superkvalitetna stranca, a Nemac srpskog porekla je takav. Sad ostaje da se sačeka odluka Olimpijakosa, ostanak u Pireju, rasikd ugovora ili obeštećenje…