0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS PLEJ-AUT: Rad poslao Borac u niži rang, Bačka proradila u poslednji čas

Objavljeno: 05.05.18 u 19:57

Fudbaleri Rada ostvarili su pobedu na gostovanju ekipi Borca iz Čačka rezultatom 2:1, u meču petog kola plej-auta Superlige Srbije.

„Građevinari“ su tako zadali ključan udarac Čačanima i ostaviili ih bez šansi da u poslednja dva kola doigravanja sačuvaju superligaški status, budući da im šestoplasirani Javor sada bezi nedostižnih osam bodova.

Porazu svog tima na stadionu „kraj Morave“ u mnogome je kumovao Amer Dupovac, nakon čijih loših reakcija su gosti stigli do oba pogotka.

Prvi je pao u 35. minutu kada je Bogdan Mladenović iskoristio grešku pomenutog defanzivca Borca i zatresao mrežu rivala, ali je u 44. minutu Miloš Džugurdić vratio domaćina u egal.

Ovaj rezultat bio je na snazi sve do 92. mintua utakmice, kada je Dupovac igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran realizator najstrože kazne bio je Vladimir Volkov.

Veliku pobedu ovog popodneva ostvarila je i Bačka, koja je u Ivanjici slavila protiv Javora rezultatom 4:0.

Ovo je ekipi iz Bačke Palanke prva pobeda posle sedam utakmica, u kojima su ostvarili svega jedan bod, a njime su sačuvali šanse da do kraja plej-auta ipak ostanu u elitnom rangu.

Gotovo čitav posao gosti su odradili u prvom poluvrmenu, koje se završilo njihovim vođstvom od 3:0, a mrežu Javora redom su pogađali Miroslav Bjeloš u 10. minutu, Luka Mićić u 18. i Luka Luković u 38. minutu.

U nastavku je Bačka sigurno privela posao kraju, a konačan rezultat postavio je svojim drugim pogotkom Luka Mićić u 69. minutu.

SUPERLIGA SRBIJE (PLEJ-AUT) – 35. KOLO

Petak:

Mladost Lučani – Mačva 0:0

Subota:
Bačka – Javor 4:0 (3:0)
/Bjeloš 10pen, Mićić 19, Luković 38/

Borac Čačak – Rad 1:2 (1:1)
/Džugurdić 44 – Mladenović 35, Volkov 90+2pen/

Radnik Surdulica – Zemun 2:1 (1:0)
/Zlatanović 34pen, 62pen – Vukadinović 54/

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter