0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Evo zbog čega bi Delije trebalo da navijaju za Apolon, Jageloniju, Kluž i Olimpiju…

Objavljeno: 04.05.18 u 20:05

Crvena zvezda je posao u domaćem šampionatu obavila perfektno, proslavila je 28. titulu prvaka države, a Delijama sada ostaje da navijaju za četiri kluba iz Poljske, Slovenije, Rumunije i sa Kipra.

Razlog je jasan – kvalfikacije za Ligu šampiona. Naime, crveno-beli su ove sezone posle deset godina uspeli da se plasiraju u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, te im koeficijent za kontinentalna takmičenja nije veliki – svega 10.750. Šta to znači?

To za sada znači da će četa Vladana Milojevića tokom žreba za kvalfikacije Lige šampiona biti povlašćena samo u prvoj rundi. Ipak, postoji šansa da se nađe u povlašćenom delu žreba i u drugom kolu kvalfikacija, dok je za treće i četvrto kolo to nemoguća misija.

Dva su načina da se Crvena zvezda u drugom kolu kvlafikacija nađe među povlašćenim timovima i dočeka nešto slabijeg rivala. Prvi je da se u tri od četiri lige dogodi ‘čudo’, to jest da trenutno lideri tih prvenstava u neizvesnoj završnici izgube krunu.

Prva od liga je Kipar, gde je Apoel pobedom u derbiju nad Apolonom preuzeo prvo mesto na tabeli. Dva kola pre kraja tim iz Nikozije ima poen više, a Zvezdi je potrebno da Apolon osvoji titulu, jer ima manji koeficijent od crveno-belih. Do kraja prvenstva Apolon dočekuje AEK iz Larnake i gostuje Omoniji, dok APOEL koji ima ogroman koeficijent gostuje AEL Limasolu i dočekuje Anortozis.

FOTO: Legia.net

Druga liga je Poljska. Tamo se čak tri tima bore za Evropu, a Zvezdi ne odgovara samo da Legija bude šampion. Nažalost, tim iz Varšave je lider prvenstva sa dva boda više od Leha i tri od Jagelonije. Do kraja prvenstva ostalo je četiri kola, a Jagelonija za vikend dočekuje Legiju. U boljem položaju je Leh koji do kraja prvenstva dočekuje oba tima na svom terenu.

Treća liga je Rumunija. Tu Zvezdi ne odgovara da FCSB ili bivša Steaua osvoji krunu, a tim iz Bukurešta trenutno ima dva boda više od Kluža i daleko bolji raspored u poslednja tri kola, te se na Marakani mogu moliti samo za čudo.

FOTO: FC Olimpia/Facebook

Čak i da se ono dogodi u tri navedene lige, jedna bi ‘mogla’ da bude ‘mina’, a to je Slovenija. Olimpija (što Zvezdi odgovara) je trenutno prva sa bodom više u odnosu na Maribor šest kola prekraja. U 34. kolu se igra veliki derbi koji bi mogao da bude odlučujući za ishod prvenstva u kom Maribor dočekuje OIimpiju. U slučaju da žuto-ljubičasti osvoje krunu, Crvena zvezda bi pala sa evropskim koeficijentom za jedno mesto.

Drugi način da se Crvena zvezda nađe u povlašćenom položaju za treće kolo kvalfikacija jeste da se u drugom dogode senzacije, ali o tome je za sada rano pričati, da sačekamo šta će se dogoditi u poslednja četiri kola pomenutih liga. Ako crveno-beli ne izbore mesto u povlašćenom delu žreba, eto već krajem jula na stadionu ‘Rajko Mitić’ timova poput Salcburga, Ludogoreca, Seltika, Astane, BATE Borisova, Legije, Steaue, Karabaga, Dinama iz Zgreba ili Šerifa.

KIPAR

35. kolo: Ael Limasol – APOEL, Apolon – AEK Larnaka
36. kolo: APOEL – Anortozis, Omonija – Apolon

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POLJSKA

34. kolo: Plok – Leh Poznanj, Jagelonija – Legija
35. kolo: Legija – Plok, Leh – Jagelonija
36. kolo: Legija – Gornik, Visla – Leh, Zaglebje – Jagelonija
37. kolo: Leh – Legija, Jagelonija – Plok

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

RUMUNIJA

8. kolo: Kluž – Kraiova, Poli Iasi – FCSB
9. kolo: Astra – Kluž, Kraiova – FCSB
10. kolo: Kluž – Vitorul, FCSB – Astra

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

SLOVENIJA

31. kolo: Olimpija – Triglav, Maribor – Aluminijum
32. kolo: Rudar – Olimpija, Domžale – Maribor
33. kolo: Olimpija – Ankaran, Krško – Maribor
34. kolo: Maribor – Olimpija
35. koilo: Olimpija – Krško, Celje – Maribor
36. kolo: Domžale – Olimpija, Maribr – Gorica

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter