0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: Liverpul u finalu! Romu sudije koštale šanse da dođe do novog čuda

Objavljeno: 02.05.18 u 22:48

Fudbaleri Liverpula poraženi su u Rimu rezultatom 4:2, ali će zbog pobede od 5:2 u prvom meču ipak zaigrati u finalu najelitnijeg klupskog takmičenja, Lige šampiona.

Na svoj jubilarni, 100. meč u Ligi šampiona Liverpul je izašao sa namerom da ne brani ubedljivih 5:2 iz Engleske, već da pokuša da i u Rimu stigne do pobede nad Romom.

Prve dve prilike imali su Rimljani, Edin Džeko pa Florenci nisu bili precizni u prvih par minuta meča, da bi Naingolan u jeku naleta „vučice“ prelako poslao lošu loptu ka saigraču, Firmino je odlično odreagovao, presekao pas i „povukao“ kontru, a potom uposlio Manea za 1:0 u devetom minutu utakmice.

Liverpul je došao do 6:2 i (činilo se) overenog plasmana u finale, a samo pet minuta kasnije Liveprul je došao do 6:3, nakon komičnog gola Milnera. Tačnije, autogola, i to na asistenciju Lovrena, koji je saigrača napucao u glavu, a lopta je umesto daleko u polju završila u mreži. 

No, uzvratio je Edin Džeko u 26, kada je očajno intervenisao unitar svog kaznenog prostora posle kornera, a poklon je Vajnaldum bez ikakvog problema pretvorio u 2:1.

Roma je tokom čitavog meča napadala, pa izuzetak nije bio ni taj 35. minut, kada je El Šaravi probao sa distance, Kairijus ništa nije mogao, ali jeste stativa – ostalo je 2:1.

Do kraja prvog dela nije bilo promena, a onda je u drugom usledila prava kanonada dešavanja.

Prvo je u 50. Džeko umakao odbrani gostiju, obišao čuvara mreže Liverpula koji ga je oborio unutar kaznenog prostora, ali je umesto crvenog kartona za golmana tima iz Engleske i penala za Romu dosuđen (neopravdani) ofsajd, pa je domaći sastav oštećen u 50. minutu.

Nije to omelo Romu, dva minuta kasnije bilo je 2:2, kada je Džeko sjajno ispratio akciju i loptu samo sproveo u mrežu.

Karijus je sjajno reagovao na isteku sata igre nakon pokušaja Undera, a druga velika greška koštala je Romu, ispostaviće se, produžetaka.

Malo je nedostajalo da Aleksander-Arnold ponovi Lovrenov potez i zatrese sopstvenu mrežu, ali umesto gola lopta je stigla do Undera. Ipak, Roma nije stigla do vođstva, jer je spomenuti fudbaler Liverpula rukom intervenisao, ali je velikim previdom arbitara umesto penala lopta pripala gostima nešto posle isteka jednog sata igre.

Do same završnice, sem prilike Firmina nije bilo ozbiljnijih pokušaja, a onda je Naingolan zasijao.

Prvo je poslao fantastičan udarac u 86. minutu za prednost od 3:2, pogodivši uz samu stativu, da bi u trećem minutu nadoknade, nakon (konačno) dosuđenog jedanaesterca posle igranja rukom Klavana, povećao na 4:2. 

Vremena nije bilo, rezultat je ostao 4:2, pa će Liverpul, posle najefikasnijeg polufinala u istoriji Lige šampiona (ukupno 13 golova), 25. maja odmeriti snage sa madridskim Realom u Kijevu u borbi za najbolji tim Evrope za sezonu 2017/2018.

Liga šampiona, polufinale

Roma – Liverpul 4:2 (prvi meč 2:5)
(Milner 15 autogol, Džeko 52, Naingolan 87, 90+3 penal – Mane 9, Vajnaldum 26)
Stadion Olimpiko, Rim
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

Roma: Beker – FLorenci, Manolas, Facio, Kolarov – Pelegrini (Under 55′), De Rosi (Gonalon 69′), Naingolan – Šik, Džeko, El Šaravi (Antonuči 75′)

Liverpul: Karijus – Aleksander-Arnold (Klajn 90+2′), Lovren, Van Dajk, Robertson – Vajnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino (Solanke 87′), Mane (Klavan 83′)

Real Madrid – Bajern 2:1, 2:2

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter