0
Evropske lige

PRŠTALO OD EMOCIJA: Inijesta se uz suze oprostio od Barselone! (VIDEO)

Objavljeno: 27.04.18 u 14:18

Fudbaler Barselone Andres Inijesta saopštio je danas da napušta taj klub na kraju sezone posle 16 sezona provedenih na Nou Kampu.

-Za mene je Barselona najbolji klub na svetu, klub koji mi je dao sve. Ovo je težak dan za mene…-, rekao je Inijesta na konferenciji za novinare, boreći se sa suzama dok su ga posmatrali članovi porodice, saigrači, trener Ernestro Valverde i predsednik Djozep Marija Bertomeu.

Španski reprezentativac je svoju odluku obrazložio time da se ne oseća u snazi kao nekada, te da nije siguran u kojoj će meri moći da pomogne klubu u preiodu koji sledi.

-U bliskoj budućnosti neću moći da dam svoj maksimum sve vreme, posebno fizički. Želim da odem dok sam na vrhu, dok osvajam trofeje, dok se osećam korisnim-, rekao je Inijesta, koji ćje u Barselonu došao kao dvanaestogodišnjak.
.

Sjajni vezista je omladinsku školu Barselone, a sa 18 godina debitovao za prvi tim. Inijesta je i najtrofejniji španski fudbaler svih vremena sa 31 trofejom.

U dresu Barselone do sada odigrao 669 utakmica i za to vreme osvojio osam titula prvaka Španije, šest trofeja u Kupu Krlaja i sedam Superkupova Španije. Takođe sa katalonski klubom je četiri puta osvaja Ligu šampiona i po tri puta Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

-Od 2004. godine do danas, Inijesta je bio najvažniji igrač kojeg smo imali, jer je bio u projektu svakog trenera-, rekao je Bartomeu.

Kako su preneli španski mediji, Inijesta će karijeru nastaviti u kineskom superligašu Čuncin Dangaj Lifanu, sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter