0
Fudbal

LIGA ŠAMPIONA: Gvadalahara je šampion Severne Amerike (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.18 u 15:35

U noći između srede i četvrtka odigran je revanš meč finala Lige šampiona Severne Amerike, pobednik očekivano dolazi iz Meksika.

Deseto izdanje Lige šampiona Severne Amerike i deseti put pobednik stiže iz Meksika. To je ekipa Gvadalahare koja je u dvomeču bila bolja od Toronta posle penala i plasirala se na klupsko Svetsko prvenstvo.

Bio je to tek treći put da neko van Meksika igra u finalu, to jest drugi put da finalsiti budu Kanađani, to jest član MLS lige. Gvadalahara je u prvom meču u Torontu slavila sa 2:1, a jutros je gost slavio identičnim rezultatom. Domaćin je poveo golom Pinede u 19. minutu, a preokret su doneli Altidor u 25., to jest Đovinko u 44. minutu. Ipak, na ‘penal ruletu’ umešniji su bili Meksikanci i slavili sa 4:2, za Toronto su promašili Osorio i Bredli.

Gvadalahari je ovo bio prvi pehar od kada se takmičenje zove Lige šampiona, a pre toga su osvojili Kup šampiona 1962. godine.

Od kada se takmičenje zove Liga šampiona najtrofejniji je Monterej sa tri pehara. Kada se gleda sve ukupno, Amerika iz Meksiko sitija ima sedam pehara, jedan više od Kruz Azula i dva više od Pačuke. Najtrofejniji tim van Meksika je Saprisa iz Kostarike koja ima tri titule, poslednju osvojenu davne 2005. godine. To je ujedno i poslednji put da neki meksički klub nije pobedio u finalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter