Stručni štab Crvene zvedze već je uveliko počeo da projektuje tim za narednu sezonu, pa su već određeni neki prioriteti kada je u pitanju letnji prelazni rok.

Povezane vesti

Prethodnih dana dosta se govorilo o izvesnom dolasku Dejana Melega na „Marakanu“ ali i potencijalnim transferima Milana Jevtovića i Aleksandra Čavrića.

Ipak, jedan od glavnih ciljeva uprave Zvezde jeste da zadrže svoje mlade, talentovane igrače, koji bi u narednoj sezoni trebali da čine okosnicu tima.

Jedan od njih svakako jeste Luka Adžić koji je ove sezone nagovestio svoj veliki potencijal, od kojeg bi klub iz „Lutice Bogdana“ mogao višestruko da profitira u budućnosti.

Iako je tokom zime Adžićevi menadžeri nagovestili da bi mladi fudbaler na leto mogao da napusti Crvenu zvezdu, usled nezadovoljstva njegovim statusom u klubu, sada se čini da su dve strane ipak blizu dogovora oko produžetka saradnje.

Ovo je u razgovoru za „Blic“ potvrdio i sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela:

-Krenuli su razgovori oko novog ugovora Adžića. Očekujem da će se sve povoljno završiti i da će Luka nastaviti tamo gde mu je i mesto-, rekao je Mrkela za Blic.

Adžić kome važeći ugovor ističe u decembru, ove sezone ogidrao je 23 utakmice za lidera prvenstva Srbije i postigao tri gola.

Takođe, klub je najavio da će učiniti sve da zadrži i Nemanju Radonjića za kojeg su se još zimus interesovali pojedini klubovi.

-To su fudbaleri koji prave razliku. Imaju ono što nijednim posebnim radom ne može da se stekne – prirodan talenat. Obojica su brzi, poseduju odličan udarac desnom nogom. Što je posebno važno mogu da budu od neprocenjive važnosti u uslovima koje Crvena zvezda igra, a to je na protivničkoj trećini terena, gde je odbrana gusta.Jer nepredividivi su i u svakom momentu mogu da donesu dobar rezultat-, dodao je Mrkela za „Blic“.