Šok vest stiže iz južne srpska pokrajine Kosova i Metohije, bivši član svih mlađih kategorija Srbije možda promeni dres.

Povezane vesti

Navikli smo na to da veliki broj fudbalera rođenih u Srbiji obuče dres Crne Gore. Međutim, sada bi bivši kapiten ‘orlića’ mogao da obuče dres takozvanog Kosova. Ruku na srce reč je o momku albanske nacionalnosti Artonu Zekaju. On je dete Partizana, ima 18 godina i trenutno igra za Sopot. Rođen je u Somboru 2000. godine.

– Poziv je stigao, ali moram dobro da razmislim o odluci. Ona još nije konačna – rekao je Zekaj za Blic i dodao:

– Ne, ne bih, verujem, imao problema. Zavisi to od dosta okolnosti, ali ja sam rođen u Somboru, imam srpski pasoš, igrao sam za Partizan i mlađe kategorije Srbije, čiji sam bio i kapiten. Znate šta, ukoliko bih znao da ću u budućnosti dobiti poziv naše A selekcije, ostao bih u dresu “orlova”.

O Artonu Zekaju je govorio i prvi čovek kosovskog fudbala Fadilj Vokri.

– Mi smo pokazali veliko interesovanje da član omladinske selekcije Srbije nastupa za reprezentaciju Kosova. Poznajemo dobro njegove kvalitete i nadamo se da će sve na kraju ispasti dobro. U narednom periodu odluka je na njemu, a onda, kao i za sve ostale igrače sledi procedura vezana za obraćanje FIFA i mi se nadamo konačnoj dozvoli. Nadam se da neće biti nikakvih problema, on je poreklom sa Kosova, i njegov dolazak bi nam puno značio – istakao je Vokri za TV 2 Kosovo.

Arton Zekaj je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Srbije od U-15 do U-17. Momak igra na poziciji veznog igrača.