0
Evrokupovi

FOTO: Twitter / Express.co.uk

KLOP PRED ROMU: Mnogi su očekivali da ovde budu Barsa i Siti, Mo će brzo shvatiti da mu momci iz Rome više nisu saigrači

Objavljeno: 23.04.18 u 17:24

Fudbaleri Liverpula u utorak (20:45) na svom stadionu dočekuju ekipu Rome, u prvom meču polufinala Lige šampiona.

Legendarni „Enfild“ će posle dužeg vremena imati priliku da bude poprište jednog ovakvog meča, u samoj završnici najelitnijeg evropskog takmičenja, a trener engleskog tima Jirgen Klop je na početku svoje konferencije pozvao domaću publiku da budu pravi domaćini i ne ponavljaju ispade kao pred meč sa Mančester Sitijem.

-Kad ste u Liverpulu, povoljna okolnost je što ne moram ljudima da objašnjavam šta želim da vidim na tribinama. Ovde narod ima više iskustva od mene u ovakvim situacijama. Na stadionu napravite atmosferu kao protiv Građana. Čak bolju. Van njega, molim vas, pokažite poštovanje. Ne gađajte autobus gostiju svim i svačim. Na terenu smo rivali, međutim, ovaj grad može da pokaže kakvi ljudi u njemu, zaista, žive-, počeo je Klop.

Iako mnogi nisu očekivali da će Liverpul i Roma ovako daleko dogurati u Ligi šampiona, oni su uspeli da iznenade dobar deo fudbalske Evrope i došli do međusobog okršaja za finale.

-Znam da su mnogi očekivali da se u ovoj fazi Lige šampiona sretnu Barselona i Mančester Siti. Nije se desilo, takav je fudbal. Kad su mi rekli da su Rimljani dobili Katalonce sa 3:0 nisam verovao, ali zaslužili su da se nađu u polufinalu. I oni i mi imamo šansu za finale. Daćemo sve od sebe da uspemo-, ističe trener Liverpula.

Mohamed Salah, zvanično najbolji igrač Premijer lige, po prvi put izlazi na megdan svom bivšem klubu i njegov povratak na „Olimpiko“ svakako će izazvati dosta pažnje.

-Normalna pojava u fudbalu, svaki čas se dešava da igrači menjaju klubove i igraju protiv onih u kojima su se afirmisali. To se desilo i meni protiv Borusije pre dve sezone. Na prvi pogled obična utakmica, međutim, malo drugačija, jer više pažnje nego inače obraćate na protivničku ekipu. Italijanski defanzivci su poznati po tome da ne igraju prijateljske utakmice, prilično sam siguran da će Mo Salah u uvodnoj fazi susreta shvatiti da mu momci koji nose Romin dres nisu više saigrači i da može da ih napadne-, rekao je nemački stručank.

Na pitanje da li bi u budućnosti prihvatio poziv da radi u Seriji A, Jirgen Klop je šaljivo odgovorio.

-Nema smisla da me angažuje neki klub sa ‘čizme’, pošto od italijanskih reči znam samo da kažem ‘špageti’ i njih naručim u restoranu-, zarvršio je Klop.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter