0
Evropske lige

PEP: Oni su protiv VAR-a!

Objavljeno: 14.04.18 u 16:00

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je da su Mančester junajted i Čelsi bili medju klubovima koji su glasali protiv uvodjenja videotehnologije (VAR) u Premijer ligu od sledeće sezone, preneli su danas britanski mediji.

Premijerligaški klubovi su juče u Londonu glasali protiv uvodjenja VAR, a protiv tog predloga izjasnilo se 20 klubova.

– Mislim da je Mančester Siti pristao, ali da su drugi klubovi iz vrha, Junajted i Čelsi ja mislim, bili protiv. To je u redu, ali će se svakako uvesti ta tehnologija, ne samo u Engleskoj nego širom sveta pošto sudijama treba pomoć. Danas je fudbal brži, evo, na primer, mi sada ne znamo da li je bio penal za Real (protiv Juventusa u Ligi šampiona)“, rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Testiranje VAR će se nastaviti do kraja sezone 2018-2019 u Premijer ligi, ali će ta tehnologija nastaviti da se koristi u FA i Liga kupu i sledeće sezone.

VAR sistem se već koristi u nekim ligama, uključujući u Bundesligu, a biće korišćen i na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

– Pre ili kasnije, to će se dogoditi. Ne znam da li to radi ili ne. Možda na početku neće raditi, ali to je dobro, pošto će sledeći put biti bolji i efikasniji. Sudije znaju da im treba pomoć i tražili su je, a što više budemo koristili VAR, biće efikasniji, naveo je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter