3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEĆE BITI PUN STADION: Problem ‘rat Grobara’ ili nešto drugo?

Objavljeno: 14.04.18 u 11:07

Po nezvaničnim informacijama stadion ‘Rajko Mitić’ neće biti ispunjen kao što se to očekivalo, iako svi faktori obećavaju spektakl.

Lep i sunčan dan osvanuo je u Beograd, prognoza je da će biti između 25 i 27 stepeni. Ipak, to neće pomoći da stadion ‘Rajko Mitić’ danas bude ispunjen do poslednjeg mesta, to jest da prodate sve karte koje su se našle u prodaji.

Naime, po nezvaničnim informacijama prodato je oko 20 hiljada ulaznica, s tim da bi uz pretplatne karte i one koji danas pazare karte moglo da bude oko 30 hiljada gledalaca.

Same tribine će biti manjeg kapaciteta danas, a razlog je ‘rat’ među Grobarima. Tako će tri frakcije navijača Partizana biti smeštene u tri različite zone i sve će biti odvojene tampon zonom. Iste zone se moraju napraviti i između pristalica Partizana i Crvene zvezde. Samo deljenje Grobara, ali i sve češći obračuni Grobara i Delija su možda i razlog nešto manje prodaje ulaznica.

Jer, sem ovog faktora, svi ostali najavljuju spektakl. Lepo vreme, dva evropska tima i borba za titulu. Nadamo se da će danas najzad fudbal pobediti.

0
0

3 Komentara

  1. Ne znam koji je glavni razlog praznih tribina u Srbiji ali se slažem sa prethodnim komentarima za naše trenere! Kada vidite bilo kojeg našeg trenera, na gostovanju u raznim emisijama, na ARENASPORTU ili po nivinama i portalima, imate utisak da oni sve znaju! Znaju čak i gde greše Gvardiola, Zidan, Valverde, Murinjo i kompanija. Oni ih čak instruišu šta treba raditi, ali kada siđu na teren nekog našeg superligaša, od takve prakse ni korova. Nažalost, svi naši timovi iz SLS igraju isto, kao pod indigom! Sporo, neborbeno, mlako, bez presinga a fizička pripremljenost im je na nivou punjene paprike! Zaista mi nije jasno, da danas, u doba sofisticirane tehnologije, ne mogu da „kupe“ od svetski poznatih trenera, njihove modele igre! Naši su treneri ostali u 70-tim godinama prošlog veka, u svom začaranom svetu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ima nekoliko sporednih razloga za smanjeno intetresovanje za derbi i uopšte za srpski fudbal, kao ugrožena bezbednost od strane napaljenih navijačkih grupacija, loši tereni i loše suđenje! Ali, najvažniji i jedinio razlog za loš kvalitet fudbala u Srbiji, su loši treneri! Ni jedna ekipa u SLS ne igra napadački fudbal, bez kalkulacija! Nema brzine, borbenosti, snažne igre, jakog tempa! Ni jedan naš trener nije u stanju da prenese i usadi ove vrline na fudbalere svojih ekipa, i zato smo tu gde jesmo!

    0
    0
    Odgovori
  3. Smanjeno interesovanje za derbi je zbog kukavičke igre i Zvezde i Partizana u ligi Evrope i u SLS! Nema napadačkog fudbala, nema brzine, nema borbenosti i tempa, ni u igri Zvezde ni Partizana! Putem TV gledamo vrhunske utakmice u ligi šampiona i ligi Evrope i zbog toga ljudi ne žele da gledaju jalovu, indolentnu, sporu, neborbenu igru, na našim njivama koje neki nazivaju terenima! Nesposobnost srpskih trenera da primene ono što je savremeno u igri i taktici svojih timova je očigledno! Fizička nepripremljenost naših timova ogleda se u tome sto ni jedan naš tim ne zna da odigra brzo, borbeno, snažno, sa puno tempa! Ovo je glavni uzrok našeg posrtanja a tu su i dva ali znatno manja razloga za prazne tribine! To su: slabo suđenje i slaba bezbednost gledalaca, uz stalnu opasnost od fizičkog sukoba mladih drogiranih gledalaca a država se pravi da ništa ne vidi!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter