3
Domaći fudbal

HOTSPORT PITANJE DANA: Vreme je – hoće li se menjati sistem takmičenja u Superligi Srbije? (ANKETA)

Objavljeno: 13.04.18 u 18:30

Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali onaj ko pobeđuje, a nešto mu se oduzima ima pravo da bude nezadovoljan, iako je za to sam kriv.

Pre tačno dve godine prvi put u Superligi Srbije startovao je plej-of i plej-aut sa oduzimanjem 50 posto osvojenih bodova u ligaškom delu prvenstva. Te 2015. godine kada se glasalo za novi sistem takmičenja protiv je bio samo Partizan, dok je Crvena zvezda bila ‘za’. Tri godine kasnije stanje na terenu se promenilo, sada su čelnici Crvene zvezde za promenu sistema, dok Partizan ne iznosi svoj stav, pa ni ostali klubovi.

Danas je trener Crvene zvezde Vladan Milojević prokomentarisao plej-of i podelu bodova, nazvaši ga mini-ligom u kojoj svi klubovi dobijaju samo prvi tim na tabeli gubi.

– Ovde samo prvi gubi, a ostali imaju benefit – rekao je Vladan Milojević.

Koga ‘zmija ujeda i guštera se plaši’. Igra sudbine je htela tako da otkad se igra plej-of i plej-aut sa deljenjem bodova Crvena zvezda završava kao prva. Prvi put je imala više od 30 bodova razlike sa drugoplasiranim Partizanom, a u jednom trenutku je strahovala da bi Čukarički pobedom na stadionu ‘Rajko Mitić’ da se vrati u igru. To se nije dogodilo proleća 2016. godine, ali jeste samo godinu dana kasnije. Partizan je nadoknadio pet bodova razlike pobedom u derbiju i ‘kiksem’ crveno-belih na krovu Tržnog centra. Sutra počinje treća sezona, a da li će se prvenstvo zakuvati znaćemo nešto pre 20.30 kada se završi 157. večiti derbi.

Ali, vratimo se temi, a ona je hoće li se sistem takmičenja u Superligi Srbije menjati. Ima onih koji zagovaraju tako nešto, ima onih koji su zadovoljni trenutnim stanjem. A, vremena je malo…

Naime, sistem takmičenja se može menjati na svake tri godine. To znači da dosadašnjem sistemu takmičenja ‘ugovor’ ističe ovog leta, ali ako se ne jave klubovi za promenu, njih neće biti. Da bi se promene razmatrale potrebno je da klubovi najkasnije u narednih mesec dana obaveste Zajednicu Superlige Srbije i FS Srbije.

Naznaka da će se nešto tako dogoditi ima, ali konkretnih koraka nema. Predlažu se dva nova sistema, jedan je sličan ovome po kom bi se Superliga delila na plej-of i plej-aut, ali bez deljenja bodova na pola, već samo doigravanje još sedam kola. Drugi je da se vrati stari sistem 16 klubova i 30 kola, to jest dvokružan sistem.

Polemike će sigurno biti, možda već posle 157. večitog derbija, a konkretnih promena videćemo…

Da li bi trebalo menjati sistem takmičenja u SLS i kako?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

3 Komentara

  1. Ja sam baš VELIKI PARTIZANOVAC! Ipak, glasam za klasičan sistem. Možda bi samo uveo finalni tmeč na 2 pobjede prva dva tima, Što se tiče vremena u kome se odvija takmičenje, treba prilagoditi da su naši učesnici evropskih susreta što spremniji.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovi koji glasaju za stari sistem od 30 kola hoce opet da nas vrate u vrijeme kad ce mo kvalifikacije za evropu igrati na pola pauze kad smo totalno ne spremni a ostatak evrope ili je u natjecanju ili pocinje…e onda kud su nam klubovi slabi za evropu kud su u to vrijeme nespremni onda se pitamo kako nas izbacuje jedan Samrok il nezna ko vec..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter