0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

VESELINOVIĆ: Zadovoljstvo je vratiti se, Evropa je cilj – ali biće teško

Objavljeno: 10.04.18 u 14:28

Kao što je i ranije najavljeno, šesti trener Vojvodine u ovoj sezoni biće Aleksandar Veselinović.

On će povratnički debi imati u prvoj utakmici plej-ofa Superlige, a u Novi Sad je stigao nakon odlaska Ilije Stolice iz Vojvodine.

Predsednik Vojvodine Dušan Vlaović nije krio svoje zadovoljstvo zbog toga što će na klupu Novosađana nakon Ilije Stolice, sesti doskorašnji strateg Spartaka uz nadu da će on doneti kontinuitet Vojvodini.

– O ljudskim i stručnim kvalitetima gospodina Veselinovića ne bih mnogo govorio. On je u najboljim životnim i fudbalskim godinama, a svojim radom se već dokazao, kako u inostranstvu, tako i u našoj zemlji. Ubeđeni smo da smo pronašli vrlo kvalitetno, možda i najbolje moguće rešenje za poziciju trenera, te zbog toga želimo da sarađujemo s njim ne samo u preostalih sedam kola, već u naredne dve godine. Aco, dobrodošao kući, poručio je Vlaović novom-starom šefu stručnog štaba crveno-belih.

Srećan zbog povratka u Vojvodinu je i Aleksandar Veselinović, uprkos nezavidnom položaju na tabeli u kojem se klub trenutno nalazi.

– Zadovoljstvo je ponovo biti ovde, iako u ovom momentu svi treba da se manemo nekih velikih reči. Mislim da svi treba da budemo svesni ozbiljnosti situacije i trenutka, jer verujem da niko od nas ne pamti kada je Vojvodina poslednji put sezonu završila na osmom mestu na tabeli. Da nema plej ofa, to bi bilo upravo tako, ali zahvaljujući ovakvom sistemu takmičenja, još uvek imamo realne šanse da ostvarimo ono što su ambicije kluba. To sigurno neće biti lako, jer od svih šest ekipa koje, pored Crvene zvezde i Partizana, konkurišu za plasman u Evropu, Vojvodina se nalazi u najtežoj situaciji i ima najneprijatniji raspored, iako lakog rasporeda zapravo ni nema. No, da je lako, znam da ja ne bih bio ovde, već bi u tome uživali neki drugi ljudi. Smatram da treba da idemo korak po korak, od meča do meča, i onda da vidimo koliko će nam to doneti na kraju sezone. Gospodi Vlaoviću i Jevtiću izražavam iskrenu zahvalnost na upornosti, želji i korektnom razgovoru koji smo imali. Pre otprilike godinu dana, kada sam odlazio odavde, nisam ni sanjao da ću jednog dana opet biti na ovom mestu, ali život piše romane i sada imam jedinu obavezu da svakog jutra kada se pogledam u ogledalo, znam da sam, zajedno sa svima ostalima iz kluba, učinio sve što sam mogao da Vojvodini bude bolje, izjavio je Veselinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter