1
Fudbal

‘OPAMETIO SE’: Munir ne želi da igra za Španiju, žalio se CAS i hoće sa Marokom na Mundijal

Objavljeno: 10.04.18 u 19:35

Nekadašnji zlatni dečak Katalonaca bi želeo da španski dres zameni drugim reprezentativnim, te se žalio CAS.

Međutim već je upisao debi za seniorski sastav Španije u trenucima kada verovatno nije očekivao da bi sa drugom reprezentacijom mogao da igra na Mundijalu.

FIFA je već jednom odbila zahtev Munira El Hadadija koji je želeo da zaigra za reprezentaciju Maroka iako je igrao za mlađe kategorije Španije, a jednom i za prvi tim Furije. Međutim, pozajmljeni fudbaler Barselone u Alavesu je uputio žalbu CAS, baš kao i Fudbalski savez Maroka.

Razlog je promena sportskog državljanstva zbog čega se El Hadadi ‘obratio’ Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Pored žalbe, upućena je i molba da odluka bude donesena do sredine maja kako bi se El Hadadi eventualno mogao pripremiti za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Još 2014. je ovaj fudbaler debitovao za Španiju u kvalifikaciom meču za Evropsko prvenstvo protiv Španije, što je ujedno bio njegov jedini nastup u reprezentaciji te zemlje ukoliko ne računamo mlađe kategorije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter